Köpeğe tecavüz eden şahsa komik ceza

Köpeğe tecavüz eden şahsa komik ceza

Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü tarafından, Çorum'da köpeğe cinsel istismar suçunda bulunan 1 kişiye bin 638 TL para cezası verildi.

Çorum'da 1 kişiye "hayvana cinsel istismarda bulunmak" suçundan cezai işlem uygulandı. Hayvana cinsel istismarda bulunan kişiye 'cinsel istismarda bulunmak', 'hayvana işkence yapmak' ve 'kötü davranmak'tan 3 ayrı kalemde toplam bin 638 TL para cezası uygulandı.

2017 yılında hayvanlara yapılan kötü davranışlar ve verilen cezalar hakkında bilgiler veren Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı taşra teşkilatının kuruluşu, görevleri ve çalışma usul ve esasları arasında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak da yer almaktadır. Bu kapsamda 11. Bölge Müdürlüğü olarak bölge müdürlüğümüz görev alanında bulunan Amasya, Çorum, Ordu, Samsun ve Tokat illerinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yapılmaktadır. Bölge Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde 2017 yılında 23 kişiye, 1 petshop ve bir belediyeye idari para cezası uygulanmıştır. Söz konusu belediyeye hayvanların bakımlarını ihmalden bin 92 TL idari para cezası uygulanmıştır. 1 adet petshopa da yine hayvanların bakımlarını ihmalden 546 TL idari para cezası uygulanmıştır. 13 kişiye tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmekten 82 bin 635 TL, 1 kişiye hayvana cinsel istismardan bulunmak, işkence yapmak ve kötü davranmaktan bin 638 TL ve 9 kişiye ise hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmaktan 19 bin 35 TL olmak üzere toplam 104 bin 946 TL idari para cezası uygulanmıştır" dedi.

Hayvan haklarını korumaya yönelik yapılan faaliyetlerden de bahseden Kılınçer, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları üzerine hayvan hakları ile ilgili konularda, daha hızlı hizmet verebilmek maksadıyla '[email protected]' elektronik posta adresi alınarak aktif hale getirilmiştir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yürütülecek iş ve işlemlerin etkin ve hızlı bir şekilde takibinin yapılıp, hayvan hakları ihlallerinin önlenebilmesi için duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarını bu adrese bildirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.