Köyceğiz’de 5 PKK'lı öldürüldü

Köyceğiz’de 5 PKK'lı öldürüldü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada PKK üyesi 7 teröristen 5'inin öldürüldüğü, diğer 2'sinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muğla'nın  Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5  PKK'lı öldürüldü. Bölgedeki 2 PKK'lının yakalanması için operasyon sürüyor. Çatışmada 1 binbaşı ise bacağından yaralandı. İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, örgütün  Suriye'nin  Akdeniz kıyısındaki liman şehri olan  Lazkiye kentinden  Ege ve  Akdeniz'e sızdığını söyledi.

7 KİŞİLİK  PKK'LI GRUBA OPERASYON

Elde edilen istihbarat üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri,  Köyceğiz ilçesi  Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen 7 kişilik  PKK'lı terörist grubuna yönelik ortaklaşa operasyon başlattı.

5 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 2'Sİ ARANIYOR

Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirilirken, 2'sinin daha yakalanması için çalışma yürütülüyor.

BİNBAŞI YARALANDI

PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 binbaşı bacağından yaralandı. Yaralı binbaşının tedavi altına alınabilmesi için askeri helikopter sevk edildi. Bölgedeki operasyonun gece başladığı,  İzmir'in  Bornova İlçesindeki 2.  Jandarma  Komando Tugayı'ndan ve polis özel harekat biriminden destek kuvvet gönderildiği belirtildi.

KOMANDO TABURU BÖLGEYİ ABLUKAYA ALDI

Bölgeyi çembere alan  Muğla Zıpkınlar  Komando Taburu ile Bornava  Komando Tugayı ve  Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonunun sürdüğü kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI: ÖRGÜT LAZKİYE ÜZERİNDEN EGE VE AKDENİZ'E SIZIYOR

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu,  Suriye'nin  Akdeniz kıyısındaki  Lazkiye kentinden  Ege ve  Akdeniz'e sızdığını açıkladı.