Kozyatağı’nda değişim zamanı

Kozyatağı’nda değişim zamanı

Kozyatağı’nda değişim zamanı Kozyatağı Mahallesi Muhtar adayı Aslı Karabale, ‘Kozyatağı’nda Değişim Vakti’ sloganı ile çalışmalarına başladı. Kozyatağı’nın sorunlarına genç ve dinamik bir bakış ile yaklaşan Karabale, insan hakları, hayvan hakları, çevre, hak, hukuk ve adalet için mücadele edeceğine dikkat çekti.

Zeynep Çelik

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, gözler belediye başkan adaylarına çevrilmiş durumda. Değişim, sokaklardan ve mahallelerden başlarken, yurttaş mahallesinin muhtarını da seçecek. İstanbul Kadıköy İlçesi Kozyatağı Mahallesi’nde ‘Kozyatağı’nda Değişim Vakti’ sloganı ile yola çıkan, genç muhtar adayı, Aslı Karabale seçim çalışmalarını sürdürüyor. Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği gençlerden biri olmanın bilinciyle hareket eden Karabale, “İnsanların yaşam hakkı kutsaldır” diyerek, ırk, din, dil ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden, komşusunun sorununu kendi sorunu bilerek yaşayan 7 den 70’e herkesin ‘muhtarı’ olacağı sözünü verdi. Aslı Karabale, Kozyatağ sakinlerinin tüm sorunlarına çözüm bulmak, sorunlara çözüm projeleri üretip, bunları günün en az 18 saatini sokakta, ev ziyaretlerinde anlatarak neden muhtar adayı olduğunu açıklıyor. 27 yıldır Kozyatağı Mahallesinde yaşayan Uludağ üniversitesinde Bahçe Bitkileri bölümü mezunu Karabale aynı zamanda Hukuk Fakültesi öğrencisi. Karabale, “Hukukun yok sayıldığı, yargının siyasallaştığı ülkemizde, iyi bir hukukçu olmak, adalet terazisinin evrensel hukuk kuralları içinde işlemesine katkıda bulunmak için” hukuk öğrenimi gördüğünü söyledi.

‘KADINLAR DURURSA DÜNYA DURUR’

Bir ülke de kadınların; insan hakları, doğa, hayvan hakları, çevre, hak, hukuk ve adalet için mücadele etmesi gerektiğini savunan Kozyatağı Mahallesi Muhtar Adayı Aslı Karabale, “Kadınlar durursa dünya durur, kadınlar susarsa herkes susar” dedi. Yurt Gazetesi’ne neden muhtar adayı olduğunu açıklayan Aslı Karabale, doğayla barışık yaşanası bir Kozyatağı vurgusu yaptı. Genç ve aktif bir kadın aday olarak, mahalleyi halkıyla birlikte yönetmek üzere çalışmalar yürüteceğini söyleyen Karabale, “Daha yeşil bir Kozyatağı için mahallemizde yaşayan sokak hayvanlarımız için, huzurlu ve mutlu bir mahalle yaşamı için” aday olduğunu belirtti. Karabale, sokaklar, mahalleler, belde ve ilçelerde insana bakış, demokrasi ve cumhuriyete sadakatin gerçek anlamda yerleşmesi halinde ülke yönetiminde de değişimin başlayacağını söyledi. Kozyatağı Mahallesi’nde ‘Şimdi değişim zamanı’ diyen Karabale, “Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, komşusunun ayağına diken batsa acısını hissedecek, atalarımızdan dedelerimizden bize kadar gelen ‘Komşun açsa sende tok yatma, komşunun sorunu varsa, o sorun senin de sorunundur’ anlayışı ile” çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.