Küçük Mustafa, topu almak isterken can verdi

Küçük Mustafa, topu almak isterken can verdi

Eskişehir'de dün akşam saatlerinde kanal kenarında bisikleti bulunan 10 yaşındaki Mustafa Enes Doğan’ın, bu sabah da sulama kanalında cesedi bulundu. Enes’in futbol topunu almak isterken kanala düştüğü sanılıyor

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 1’inci sınıf öğrencisi Mustafa Enes Doğan’ın bisikleti dün akşam saatlerinde Yeşiltepe Mahallesi Esentepe Mezarlığı yakınlarındaki DSİ’ye ait sulama kanalı yanından geçen yolda bulundu. Mustafa Enes’in kanala düşmüş olabileceği ihtimali üzerine olay yerine polis, itfaiye, 112 sağlık, İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekipleri sevk edildi, DSİ görevlileri de kanal suyunu kesti. Kanalda biriken çöpler de kepçelerle temizlendi.

Suların çekilmesinin ardından Mustafa Enes Doğan’ın cesedi bisikletinin bulunduğu yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde kanal içerisinde bulundu. Doğan’ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (EOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

’KANAL HER YIL CAN ALIYOR’

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, kanalın her yıl can aldığını söyleyerek buranın üzerine kapatılmasını istedi. Açıkgöz, çocukların kanal üzerine biriken çöplerin arasında bulunan topları ve boş şişeleri aldıkları belirterek, "Mustafa’nın da futbol topunu almak isterken kanala düştüğünü sanıyoruz" dedi.

Bu arada kurtarma ekipleri, Mustafa Enes Doğan’ın düştüğü yerde kırmızı renkte bir futbol topunu kanaldan çıkardı. Mustafa Enes’in olaydan önce bisikletiyle sokakta kanalın olduğu yere giderken kaydedilen görüntüleri de bazı işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.