Mahkeme köpeği silah saydı 6 yıl hapis cezası verdi

Mahkeme köpeği silah saydı 6 yıl hapis cezası verdi

Sevgilisini pitbull köpeğiyle tehdit etmişti, mahkeme köpeği silah saydı 6 yıl hapis cezası verdi.

Trabzon'da eski sevgilisinin yolunu kesen ve pitbull cinsi köpeğiyle tehdit ederek metruk bir binaya sokan Onur Y. 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, pitbull cinsi köpeği silah sayarak cezasını 3 yıl artırdı. Trabzon’da yolunu kestiği eski sevgilisi Z.E.’yi pitbull cinsi köpeğini kullanarak metruk bir binaya sokup tehdit eden Onur Y., 6 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme köpeği de silah olarak saydı.

Yolda karşılaştık dedi

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Trabzon Ortahisar’da yaşayan Onur Y., 3 Aralık 2016’da eski sevgilisi Z.E.’nin (29) yolunu kesti. İddiaya göre Onur Y., pitbull cinsi köpeğiyle korkuttuğu genç kadını zorla metruk bir binaya sokarak tehdit etti. Eski sevgilisinin elinden kurtulduktan sonra soluğu karakolda alan Z.E.’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan Onur Y., iddiaları reddetti. Eski sevgilisiyle yolda karşılaşınca konuşmak istediğini, tartıştıklarını söyledi.

İyi hal indirimi yapılmadı

Soruşturmayı tamamlayan savcı, Onur Y.’nin köpeğini silah olarak kullandığını belirterek ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘basit yaralama ve hakaret’ iddiasıyla yargılanmasını talep etti. Dava Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Onur Y., eski sevgilisini darp etmediğini, sadece tartıştıklarını söyledi. Sanığı önce 3 yıl hapse çarptıran mahkeme heyeti, sanığın köpeğini silah olarak kullandığına hükmedip cezayı 6 yıla çıkardı. İyi hal indirimi de yapılmadı.