Makam araçlarında akıl almaz oyun!

Makam araçlarında akıl almaz oyun!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kamuya ihale ile alınan makam araçlarında yerli üretim oranının en az yüzde 51 olması gerektiğini belirterek, “Bu yüzden bazı firmalar ithal araçların ön camlarını değiştirerek yüzde 15 fiyat avantajını cebe atıyor” dedi.

CHP’li Gürsel Tekin, kamu ihalelerinde yaşanan akıl almaz bir oyunu TBMM gündemine getirdi. Tekin, kamuya ihale ile alınacak makam araçlarında yerli üretim oranının en az yüzde 51 olması gerektiğini hatırlatarak, “Bu kurala uyanlara yüzde 15 fiyat avantajı sağlanıyor. Ancak bazı taşıt ihalelerinde yerli üretim oranı yüzde 51'in altında kalınca, ithal araçların ön camları değiştirilerek, ihalede oyun oynanıyor'' dedi.

Kamunun taşıt kirası için devletin kasasından geçen yıl toplam 537 milyon 706 bin liraya çıktığını vurgulayan Tekin, Sözcü'den Başak Kaya'ya yaptığı açıklamada ''Vatandaş ekonomik sıkıntı ve zamlarla boğuşurken kamu bir türlü makam aracı sevdasından vazgeçmiyor. Sürekli bir arkadan dolanma durumu var'' dedi ve şunları söyledi:

YÜZDE 177 ARTTI

“Bazı taşıt ihalelerinde yerli üretim oranı yüzde 50'nin altında kalınca, ithal araçların ön camlarını değiştirerek oyun oynanıyor. Böylece yüzde 15 de cebe atılıyor. Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2006 yılında kamunun taşıt kirası gideri 193 milyon 789 bin liraydı. Geçen yıl bu tutar yüzde 177 artışla 537 milyon 706 bin liraya çıktı. Sadece bu yılın ocak ayındaki kiralık taşıt gideri 26 milyon 706 bin lira oldu. Bu harcamaya alınan taşıtlar dahil değil.''