Mehmet Özdil: Paşa paşa esnafa iade edeceksiniz

Mehmet Özdil: Paşa paşa esnafa iade edeceksiniz

25 Mart’taki kongreye hazırlanan Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil, hakkındaki iddialar ve kazanılan davalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Belgelerle konuşan Özdil, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, esnafın kazanımlarını paşa paşa vereceksiniz” dedi.

Oda merkezinde basının ve esnafın karşısına çıkan Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil, sert açıklamalarda bulundu. Hazırladığı dosyadaki mahkeme belgeleri ile iddialar cevap veren Özdil, kazandıkları davalar ve mahkeme süreçleri ile ilgili de bilgi paylaşımında bulundu.

İŞTE Mehmet Özdil’in çok konuşulan basın toplantısındaki açıklamalarının satır başları:

“ODA KAZANDI ONLAR KAYBETTİ”

“Bizim hesap verme yerimiz kongredir, ancak o kadar çirkin sözler duyduk ki hem genel kurulumuzun kongresini verelim hem de hukuk mücadelemizi anlatalım, hem de bize isnat edilen suçları belgeleri ile anlatalım istedik. 25 Mart 2018’de olağan kongremizi yapacağız. Bilindiği gibi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettiş çağırarak iddianame hazırlandı. Ağır Ceza’da 20 kişi yargılama yoluna gitti. Vakıf Başkanı Bayram Çavuşoğlu ve 15 arkadaşı hapis cezası aldı.

“CEZAYI DEVLET KESTİ”

Aynı zamanda 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde de bir dava açtık, dedik ki ‘Bu mallar bizim’. Burada tüyü bitmemiş çocukların hakkı var. Neticede tapu iptal davasın kazandık. 3 binanın ikisini esnafımıza geri kazandırdık. Ama öteki binayı da kazanacağız. İdari mahkemeye itiraz ettik. Davayı devlet açtı cezayı da devlet kesti. Varsa bir derdiniz devlet de orada, hükümet de orada. Biz davayı kazandık hem de delilleri ile. Bu binaları verin bu rezillikten kurtulun. Göz Hastanesi’ndeki eski kiracı da rüşvet davası açmış bu arkadaşlara. ‘Açıktan para aldı’ diye. Vakıflar Genel Müdürlüğü de ‘yüz kızartıcı suçlar işliyoruz’ diye soruşturma açtı. Bu dava da 5. veya 6. ayda sonuçlanacak.

“MİLYON LİRALIK KİRA GELİRLERİ NEREDE?”

10 senede yaklaşık 4 milyon 200 bin lira kira geliri aldınız. On senenin faizini koyun bir o kadar o tutuyor. Peki davaları kazanıyoruz bu esnafın parasını ödeyebilecek misiniz?. ‘Biz çocuk okutuyoruz’ diyorlar. Biz şu an esnafın parası ile 107 çocuk okutuyoruz. Bunu 200’e çıkarmak istiyoruz. Kiralarımızı almaya başlayınca bu rakamı 400’e çıkaracağız. 7 yönetici var 5 tanesi ceza almış. Nasıl olacak, bu vakıflara ne kadar güvenebilirsiniz. Sen 30 sene başkanlık yapacaksın bu durumlara gelmemen lazım. Sapanca’daki arazi var mı yok mu?. Var evet duruyor. Aldığınız yer SİT alanı, neyine sosyal tesis yapacaksınız? Niye SİT alanı aldınız?

“İSPAT ETSİNLER BUGÜN İSTİFA EDERİM”

Bir de gece kulübü meselesi var. Hangi gece kulübüne götürmüşüm müfettişleri. Varsa elinizde deliliniz buyurun suç duyurusunda bulunun. Hakkımdaki bu iddia ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gelelim şu meşhur SGK’ ya. Bir gidin SGK’ya sorun. Bir usulsüzlüğümü yakalasınlar bugün istifa ederim. Buradan sigortalı olma gerekiyordu sigortalı oldum. Sonuçta burada çalışıyoruz ve buradan maaş alıyoruz. Sonra da emekli oldum. SGK’ya kendimi ihbar ettim. 7 Şubat’ta SGK müdürüne giderek bir usulsüzlüğüm varsa emekliliğimi iptal edin, verdiğiniz paraları da geri alın dedim. 7230 lira maaş alıyorum. Asgari ücret artıkça maaş da artıyor. Sonuçta bu rakamı ben değil devletimiz belirliyor. Odanın bulunduğu yere ‘20 bin lira’ kira ödüyormuşuz. Gelin bir sorun. İki kata toplam 6700 lira ödüyoruz. 400 metrekare merkezde bir yerde daha uygun bulunabiliniyorsa buyurun oraya taşınalım.”