'Notu Gülen'in el yazısıyla karşılaştırın'

'Notu Gülen'in el yazısıyla karşılaştırın'

Bursa'da aralarında emniyet müdürlerinin de olduğu 'FETÖ' davası sürüyor. Bugün görülen davada 'Gülen'in 'FETÖ'den tutuklu emniyet müdürüne gönderdiği iddia edilen not ile orijinal el yazısının karşılaştırılması' kararı alındı.

 Bursa’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu, toplam 8 kişinin yargılanmasına devam edildi. Ali Osman Kahya, Fethullah Gülen’in kendisine yazdığı iddia edilen not ile Gülen’in orijinal yazısının karşılaştırılması talebini yineledi. Mahkeme başkanı, resmi kurumlarda bulunan Gülen’e ait yazı örneklerinin ellerine ulaştığını, gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağını belirtti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam´ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı.

Duruşmada SEGBİS sistemiyle ifade veren Ali Osman Kahya, “İlk duruşmada da söylemiştim, evimde bulunan Gülen’in bana yazdığı iddia edilen not, benim değil, bu bir komplodur, Gülen’in yazı örneklerini talep ediyorum tekrar” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı bu konuda resmi kurumlarda bulunan Gülen’e ait yazı örneklerinin ellerine ulaştığını, gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağını belirtti. Mahkeme heyeti kısa aranın ardından tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.