'Planlı olursa talan olmaz'

'Planlı olursa talan olmaz'

Bolu Belediyesinin doğa harikası Gölcük’e turizm amaçlı yatırım yapılması için açtığı ihalede iptal kararı alındı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Biz iptale ilişkin kararı aldık. Şimdi arkadaşlar resmi prosedürlerin yerine getirilmesi için çalışıyorlar” dedi. Yılmaz, iptal gerekçesi ve ihalenin ileride yeniden yapılıp yapılmayacağı konusunda, “Biz doğruyu yapmak durumundayız, sağlıklı bir neticeye doğru adım adım gideceğiz” yanıtını vererek açık kapı bıraktı.  

Başkan Yılmaz, SÖZCÜ'nün sorularını yanıtlarken, doğru bir iş yapmak için yola çıktıklarını ancak bazı kişilerin şov yaparak işi amacından saptırdığını ifade etti. Yılmaz, ihaleyi niçin iptal ettiklerini açıklamazken, “Fiyat mı düşük bulundu” sorumuza, “Bizim amacımız para kazanmak değil, rant değil. Amacımız doğru dürüst işletmek, insanların Gölcük'ten mutlu ayrılmalarını sağlamak” yanıtını verdi.

PLANLI OLURSA TALAN OLMAZ

Yılmaz, ihale süreciyle birlikte Gölcük'ün bir anda ülke gündemi haline geldiğini, Gölcük'ün talan edileceği, ağaçların kesileceği şeklinde yoğun propagandalar yürütüldüğünü savundu. Yılmaz, “Bolumuzun tek özelliği tabiatımız. Hiç kimse bu güzelliği bizden daha iyi koruyamaz. Bolu korumuştur. Bakın planlı yapılan işler doğanın istismarını önler, plansız kalması ise talana yol açar. Eleştirenler herhalde plansız kalsın, talan olsun istemezler.

GÖLCÜK BOLU'YA DEĞİL DÜNYAYA AİT  

Başkan Yılmaz, Gölcük'e çok sayıda turistik konaklama tesisi yapılması halinde artık Gölcük'e konaklama yapanlar dışında hiç kimsenin giremeyeceği yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Yılmaz, “Gölcük sadece Bolu'nun değil ki, sadece Türkiye'nin değil ki. Orası tüm insanlığın malı. Dünyadan kim isterse oraya gelsinler diye biz yola çıktık. Biz Bolu olarak turizm, sağlık, üniversite kenti olacağız. Kimse Gölcük'ü kirletemesin diye projeler geliştiriyoruz” dedi.

SÜRPRİZ İSİM KAZANMIŞTI

Bolu Gölcük Tabiat Parkına 25 bungalov, 19 odalı dağ köşkü yapılarak, kır gazinosuyla birlikte 22 yıllığına kiralanması için geçen ay yapılan ihaleyi aylık 116 bin lira kira ödemeyi teklif eden Kurtuluş Tokcan isimli yatırımcı kazanmıştı. Sürpriz bir şekilde Bolulu turizm yatırımcılarını geride bırakarak ihaleyi önde bitiren Kurtuluş Tokcan'ın, Avrasya feribotunu arkadaşlarıyla birlikte kaçıran Muhammet Tokcan'ın kardeşi olduğu bildirilmişti. Gölcük projesini almak için Bolu'da özellikle Narven ve Grand Kartal isimli iki rakip turizm yatırımcısı çekişiyordu.