Rasim Ozan Kütahyalı'nın cezası belli oldu

Rasim Ozan Kütahyalı'nın cezası belli oldu

Dönemin A Milli Futbol Takımı Direktörü Fatih Terim ile eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal arasındaki telefon mesajlarını TV programında gösteren Rasim Ozan Kütahyalı'ya 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal' ve hakaret suçundan 2 yıl hapis cezası, alenen hakaret suçundan ise 9 bin 150 TL adli para cezası verildi.

TV programında yorumculuk yapan Rasim Ozan Kütahyalı, 30 Eylül 2013'te yayınlanan programda dönemin A Milli Futbol Direktörü Fatih Terim ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın aralarındaki mesajlaşmayı canlı yayında ekranlara taşıdı.

Aysal ile aralarındaki mesajlaşma şeklindeki konuşmanın basına yansıması üzerine Fatih Terim avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla haberleşmenin gizliliğinin ihlal suçundan şikayetçi oldu. Terim ayrıca Kütahyalı'nın kendisine defalarca hakaret ettiğini belirterek cezalandırılmasını istedi.

Terim'in şikayetini haklı bulan savcılık, Aysal ile Kütahyalı hakkında 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal', Kütahyalı hakkında ayrıca hakaret suçundan dava açtı. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada Aysal'a 10 ay, Kütahyalı ise 2 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, 'Hakaret' suçundan ise Kütahyalı'yı günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırdı.