Romandan esinlenerek adam öldüren sanıklara savcıdan roman gibi ceza!

Romandan esinlenerek adam öldüren sanıklara savcıdan roman gibi ceza!

Antalya'da Hulusi Gelişken'in pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedinin benzin dökülerek yakılmasıyla ilgili 3 sanığın yargılanmasında savcı, ağırlaştırılmış müebbet istedi.

 Antalya'da Hulusi Gelişken'in pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedinin benzin dökülerek yakılmasıyla ilgili 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

ÖLÜMÜN NEFESİ ROMANINDAN ESİNLENDİLER

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Caner ve Mahsum Kartal ile müştekiler, sanık yakınları ve tarafların avukatları katıldı. "Ölümün Nefesi" isimli romanın yazarı tutuksuz sanık Murat Canşi, duruşmaya katılmadı.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Cem Sağdıç, olayı özetleyerek sanık Caner ve Kartal'ın, "kasten nitelikli öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaada sanıklardan Caner ve Kartal'ın "nitelikli yağma ve banka ve kredi kartını kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edilirken, tutuksuz sanık Murat Canşi hakkında ise "banka ve kredi kartını kötüye kullanma" suçundan ceza istedi. Duruşma, tarafların savunma için ek süre istemesi üzerine 22 Ocak 2018'e ertelendi.

YAZAR İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Antalya'nın Kepez ilçesinde 23 Haziran 2016'da ormanlık alanda başından vurulduktan sonra yakıldığı belirlenen kişiye ait ceset bulunmuştu. Cesedin, 25 yaşındaki Hulusi Gelişken'e ait olduğu belirlenmişti. Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma sonucu İbrahim Caner, Mahsum Kartal ve Murat Canşi tutuklanmıştı.

Cinayetin, Canşi'nin yazdığı "Ölümün Nefesi" isimli romandan esinlenilerek işlendiği iddia edilmişti. Yazar, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ŞOK ETKİSİ YARATMIŞTI

Antalya'da ormanlık alanda bulunan ve başından vurulduktan sonra yakıldığı belirlenen cesedin 25 yaşındaki Hulusi Gelişken'e ait olduğu tespit edilmişti. Kentin tanınmış ailelerinden birinin ferdi olan Hulusi Gelişken'in cinayete kurban gitmesi Antalya'da şok etkisi yaratmıştı. Kepez Jandarma Komutanlığının cinayeti çözmek için kurduğu özel ekip, olayın faili olarak aralarında Murat Canşi'nin de olduğuğu İ.C, M.K, ve T.E'yi gözaltına almıştı. Murat Canşi oyuncu ve yazar olduğunu belirterek suçlamayı reddetmişti. Ancak çapraz sorguda çelişkili ifadeler veren Canşi'nin ifadesinden sonra soruşturma derinleştirildi.

KİTAPTAN ETKİLENMİŞLER

Jandarma, Murat Canşi'nin yazdığı 'Ruhban Okulu (Ölümün nefesi)' adlı dijital kitabı okuduktan sonra cinayetle ilgili ipuçlarını eşleştirince korkunç gerçek ortaya çıkmış ve cinayetin kitaptaki gibi işlendiğini belirlemişti. Zanlıların, Hulisi Gelişken'i önce tüfekle vurdukları daha sonra cesedin üzerinde iz bırakmamak için iki kez yaktıkları ortaya çıkartılmıştı. Zanlılar ifadelerinde kitaptan etkilendiklerini itiraf etmişlerdi.