Silopi’de nöbet tutan asker kaza sonucu şehit oldu

Silopi’de nöbet tutan asker kaza sonucu şehit oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde askerlik görevini yapan piyade er Uğur Çakmak (21), nöbet tuttuğu mevzide, arkadaşının bilinmeyen nedenle ateş alan tüfeğinden çıkan mermiyle şehit oldu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde askerlik görevini yapan 21 yaşındaki piyade er Uğur Çakmak, nöbet tuttuğu mevzide, arkadaşının bilinmeyen nedenle ateş alan tüfeğinden çıkan mermiyle şehit oldu. 

Olay, bu sabah saat 10.50 sıralarında Silopi'nin Çalışkan beldesinde bulunan 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda meydana geldi. Silah sesi üzerine nöbet kulübesinin bulunduğu bölgeye giden askerler, piyade er Uğur Çakmak'ı, ismi öğrenilemeyen arkadaşının tüfeğinden çıkan mermi ile boynundan vurulmuş halde buldu.

Revirden gelen tabip ve sağlıkçılar tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Şırnak Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Hastanesi'ne kaldırılan Çakmak, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çakmak'ın cenazesinin, otopsi sonrası memleketi Balıkesir'in İvrindi ilçesine göndereceği bildirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak/Silopi’de 04 Mart 2019 tarihinde nöbet görevi esnasında meydana gelen silah kazası neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."