Şırnak, Hakkari ve Mardin'den kahreden haber: 4 şehit!

Şırnak, Hakkari ve Mardin'den kahreden haber: 4 şehit!

Şırnak'ta çıkan çatışma sonucu 1 asker şehit oldu, Dağlıca ve Nusaybin'de meydana gelen patlamalarda 3 asker şehit oldu.

Şırnak’ta çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, dört asker yaralandı. Öte yandan TSK’dan yapılan açıklamada Hakkari Dağlıca meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu biri ağır olmak üzere dört asker yaralandı.  Ayrıca Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Şırnak’ta güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şırnak’ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart’tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı ile operasyonlar devam ediyor. Operasyonların sürdüğü Cumhuriyet Mahallesi’nde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 askerin tedavisi ise devam ediyor.
NUSAYBİN’DE PKK TUZAĞI: 2 ŞEHİT, 2 YARALI
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde devam eden operasyonlarda, PKK’lı teröristlerce bir eve tuzaklanmış patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
14 Mart’tan itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi’nin Fırat Mahallesi’nde bugün akşam saatlerinde PKK’lıların bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada, bir asker yaralandı. Yaralı askeri almaya giden askeri grubun aynı eve girdiği sırada meydana gelen ikinci patlamada, 3 asker daha yaralandı. Yaralı 4 asker ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 2 asker şehit oldu. Tedavi altında bulunan 2 askerin ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
DAĞLICA’DA PATLAMA: 1 ŞEHİT
Dağlıca’da patlama sonucu 1 asker şehit oldu, biri ağır 4 asker de yaralandı. Konuyla ilgili Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “12 Nisan 2016 Salı günü Hakkâri Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.