Şişli'de veliler AVM'ye karşı direniyor

Şişli'de veliler AVM'ye karşı direniyor

Şişli EML velileri, 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulu yıkmaya başlayan iş makinelerinin önüne geçti ve çalışmayı durdurdu. Yıkım 15 kasım saat 13.00'da okul önünde veliler tarafından protesto edilecek. AVM ve REZİDANS yapımına karşı çıkmak isteyen duyarlı tüm velilerin, yurttaşların desteğini bekliyorum diyen veli Aslı Batur, '' Madem burası senin tapulu malın prefabrik barakalar değil, öğrencilere betonarme bir bina yapılması gerekli'' ifadelerini kullandı. Gazetemizle irtibata

Uğur Can Yalçınkaya / Yurt

Şişli Endüstri Meslek Lisesi içersindeki spor kompleksi, atölyeler ve konferans salonu yıkıldı ve Atatürk büstü kaldırıldı. Sırada öğrencilerin derslikleri olduğu biliniyor. Bu yıkıma tepkili olan yurttaşlar 15 kasım saat 13.00'da okul önünde yıkımı protesto edecek. 

Yeni okul inşa edilene kadar buradaki öğrenciler prefabrik dersliklerde eğitim görecek. Veliler ise 5 bin kişilik öğrencilerin prefabrik derslikte mağdur olacağını söylüyor. Oğlunun ve diğer öğrencilerin mağdur olacağından endişelenen Tayfur Sallabaş, ''Kurtuluş Ortaokulu'na buradaki öğrencilerin yerleştirileceği ancak okul yönetiminin bunu kapasite yetersiz olduğu gerekçesiyle reddettiğini'' söylüyor.

''GELECEK NESİLLERE BETONARME BİR BİNA YAPILMASI GEREKLİ''

"AVM ve REZİDANS yapımı uğruna başlayan bu rant kavgasına dur demek için duyarlı tüm velileri ve tüm dostların desteğini bekliyorum" diyen okul aile birliğinde olan, veli Aslı Batur, '' 1960 yılında kurulan okulumuzun ana binası ve çok zor şartlarda öğretmenlerin emeği ve desteğiyle oluşturulan Meslek Eğitim Atölyeleri inşaat firması tarafından yıkıldı. Üstelik yerine yeni bina ve atölyeler yapılmadan.  Biz kimseye 'neden yıkıyorsun?' demiyoruz. Madem burası senin tapulu malın ve geri aldın 60 bin metrekarede 5 bin öğrenci okurken bize bıraktığın 17 bin metrekareye kanaat ettik. Öyleyse prefabrik barakalarda değil gelecek nesillere betonarme bir bina yapılması gerekli'' ifadelerini kullandı.

''KIŞ AYINDA EĞİTİM ORTASINDA PREFABRİK YAPIYA KARŞIYIM''

Kamu kurumunda çalışan bir öğrenci velisi ise, ''kış ve eğitim ortasında prefabrik yapıya karşı olduğunu, böyle bir durumla karşılaştıkları için kendi çocuğu dahil diğer çocukların da mutsuz olduğunu, diğer velilerinde belirsizlik söz konusu olmasından kaynaklı çocuklar ne olacak? Okul tekrar olacak mı? Proje nedir? soruları akıllarını kurcalıyor'' açıklamalarında bulundu.

Öte yandan bizimle irtibata geçen bir veli ''bu kervan yola çıktı artık bizi kimse durduramaz'' dedi.

VELİLER YIKIMI DURDURDU

Taşyapı’nın rezidans projesi için yıkımına başlanan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’ne (EML) giden veliler, iş makinelerinin önüne geçerek yıkımı durdurdu. Öğrenci velisi Esra Aksu, “Prefabriği buraya yaptırmayacağız. 17 bin dönüme 5 bin tane öğrenci zaten sığmıyor. Şimdi 5 bin metrekarelik prefabriğe nasıl yerleştirecekler? Önce matematik hesabı yapsınlar” dedi. Çevik kuvvet ekipleri, bir süre oturma eylemi yapan velileri yıkım alanından çıkardı. Veliler, “Yine geleceğiz, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

''NÖBET TUTARIZ''

Aksu, prefabrik okul istemediklerini belirterek, “Çocuklarımız 300, 350 metrekare atölyelerimizde eğitim alıyor. Atölyelerin içinde otomobil, motosiklet, milyonlarca motor parçası, soyunma odaları, lavaboları, derslikleri, bilgisayarları var. Burada 80 metrekare prefabriğe bizim çocuklarımızı yerleştirip bunun adına eğitim diyecekler. Prefabrik yerine ilk önce bizim okulumuzu yapsınlar. Biz kararlıyız bu konuda. Gerekirse günler boyunca nöbetleşe kalacağız” diye konuştu.