Şişli’de Trump tabelaları kaldırıldı

Şişli’de Trump tabelaları kaldırıldı

İstanbul Şişli-Mecidiyeköy metro istasyonundaki Trump Alışveriş Merkezi'ne ilişkin yönlendirme tabelaları söküldü.

Trump Alışveriş merkezinin bulunduğu Şişli’deki metro istasyonu içinde yer alan “Trump” yazılı yönlendirme tabelaları ve afişlerinin kaldırıldığı görülürken, metro alt geçidindeki Trump yazısının da söküldüğü dikkati çekti.

TRUMP TABELALARI GECE SAATLERİNDE KALDIRILDI

Gece saatlerinde yapıldığı öğrenilen kaldırma çalışmalarının ardından metro alt geçidinde ve içinde bulunan yönlendirme tabelalarının yerlerinin boş kaldığı görüldü.

ERDOĞAN AÇMIŞTI

Erdoğan, başbakanlık görevini yürütürken eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği Şişli'deki Trump Towers Mall'un açılışını yapmıştı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada 'bu mimari eserleri İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandıran herkese ülkesi ve milleti adına teşekkür ettiğini' söylemişti.

Erdoğan, ABD'de başkanlık seçiminden önce  gerçekleştirdiği başka bir toplantıda da Trump'ın eski ABD Başkanı Barack Obama'nın aksine Müslüman karşıtı ifadeler kullandığını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, ‘Böyle bir ayırım yapamazsınız’ diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika’da olmasına adamın tahammülü yok.

'BEN BİR YANLIŞ YAPTIM, ORANIN AÇILIŞINI YAPTIM…'

Erdoğan, bu ifadelerinin hemen ardından sözü Trump Towers'a getirerek şunları söylemişti:

Erdoğan ardından sözü ‘Trump Towers’a getirdi: “Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım, oranın açılışını yaptım.”