Tarihe geçen operasyon; 2.5 milyon Ectasy ele geçirildi!

Tarihe geçen operasyon; 2.5 milyon Ectasy ele geçirildi!

aklaşık 2 ay önce uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir çeteyle ilgili bilgi alan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda piyasa değeri 90 milyon lira olan 2 milyon 550 bin ecstacy hap ele geçirildi.  Ele geçirilen uyuşturucunun Türk narkotik tarihinin en yüksek miktarı olduğu bildirildi. 

Şebekenin Hollanda’dan TIR’la uyuşturucu hap getireceği tespit edildi. Aracın Kapıkule’den giriş yaptığı belirlenince Narkotik ekipleri harekete geçti, sıcak takip başladı. Narkotik polisi uyuşturucunun alıcısını belirlemek için TIR’ı İstanbul’a kadar izledi. Araç Avcılar’da bir otoparka girdi. TIR’daki kutular bir araca yüklenince polis operasyon için düğmeye bastı. Düzenlenen baskında 4 şüpheli gözaltına alındı. 

Yapılan aramalarda kutularda piyasa değeri 90 milyon lira olan 2 milyon 550 bin ecstacy hap ele geçirildi. Polis ekipleri şüphelilerin adreslerinde de arama yaptı. İstanbul, Kırklareli ve Edirne’de yapılan aramalarda 56 kilo eroin, 120 kilo skunk esrar, 600 gram kokain ve uyuşturucu yapımında kullanılan 770 kilo asit ele geçirildi.