TGS'den açıklama: Kocaeli'de işten atılan arkadaşlarımızın yanındayız

TGS'den açıklama: Kocaeli'de işten atılan arkadaşlarımızın yanındayız

Kocaeli’de yayın yapan Mavi Kocaeli Gazetesi’nde çalışan gazetecilerin işine son verildi.

Kocaeli’nin yerel gazetelerinden Mavi Kocaeli Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni İlker Akşit, “maaşların geç ödenmesi”, “mobbing uygulanması” ve “sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden gösterilmesi” iddialarıyla haklı fesih yaparak işten ayrıldı. Gazetenin İmtiyaz sahibi Olcay Sanal ise işten ayrılan Akşit’in 2 gün işe gelmediğine dair tutanak tutarak  çalışmakta olan diğer gazetecilere zorla imzalatmak istedi. Patronun talebine direnen gazetenin Yazı İşleri Müdürü Sebahattin Aydın, internet editörü ve aynı zamanda TGS İstanbul Şube yöneticisi Caner Aktan, editör Nurdan Akbaş, grafikerler Hilal Küçükparlak, Filiz Davutoğlu ve İdari Müdür Tuğçe Yoldaş işten atıldı.
Mavi Kocaeli Gazetesi'ndeki işten çıkarmalara ilişkin TGS İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada ise gazeteciler üzerindeki keyfi baskının ve işten çıkarmaların arttığına dikkat çekildi.
"Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Gazetesi’nde işyeri temsilcisi Deniz Ülkütekin ‘görülen luzüm’ üzerine denilerek işten çıkarılırken, şimdi de aralarında TGS İstanbul Şube Yöneticisi Caner Aktan ve 6 gazeteci patronun haksız dayatmasına karşı çıktıkları için işten çıkarıldı." denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
Biz biliyoruz ki aslında işverenin isteklerine ve dayatmalarına karşı çıkan herkes bir şekilde cezalandırılıyor. Bunun son örneğini geçtiğimiz hafta bu iki olayla yaşadık. Ancak ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar biz TGS olarak haksız ve hukuksuz bir biçimde işten atılan arkadaşlarımızın yanındayız. Kendilerine TGS olarak her türlü hukuki desteği sağlayacağız. Bu baskı ve keyfi işten atmalara karşı direnmenin en iyi yolunun da örgütlenmeden ve birlikten geçtiğine inanarak bir kez daha tüm meslektaşlarımızı TGS çatısı altında mücadeleye çağırıyoruz.