TİM’den sınıra 35 TIR yardım gönderildi

TİM’den sınıra 35 TIR yardım gönderildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, Barış Pınarı Harekâtı’na Barış Pınarı Harekatı’na sınırı olan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza insani yardım sağlamak amacıyla başlattığı “BİRLİKLERİMİZ BİRLİKTELİĞİMİZDİR” kampanyası kapsamında hazırladığı insani yardım malzemeleri bulunan 35 TIR Gaziantep’ten, Kilis ve Şanlıurfa’daki ailelere verilmek üzere yola çıktı.

İçerisinde battaniye, halı, ayakkabı, giyim eşyası ve gıda gibi temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı yardım malzemeleri Türk Kızılay koordinasyonunda Kilis’in Göktaş, Ceritler, Karacaören köyleri ve Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi 250 aileye dağıtılacak.

Yardım malzemelerinin yola çıktığı Gaziantep’te, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği merkez binası önünde gerçekleştirilen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM Başkanı İsmail Gülle, Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, İhracatçı Birlik Başkanları ve TİM Üyeleri katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altındaki 85 bin ihracatçısının temsilcisi olarak bölgede yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla kampanya başlattıklarını belirten İsmail Gülle, “Gerek evlerinden uzaklaştırılan mülteci kardeşlerimizin, gerekse bölgemizde yaşayan saygıdeğer vatandaşlarımızın, hayatlarını kolaylaştırabilmenin, hayati bazı ihtiyaçlarını, onların ayaklarına getirmenin, önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünerek, bir araya geldik. Halkımızın ve ülkemizin şefkatine sığınan kardeşlerimizin, ihtiyaçlarını giderebilecek; gıdadan, giyime, çocuk bezlerinden, kilimlere ve Kızılay’ımıza destek olabilecek muhtelif malzemeler ile toplam 35 TIR’ımızı bölgeye ulaştırdık ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımına başladık. Bölge halkımızın fedakârlığının ve ordumuzun kahramanlığının hiçbir şekilde karşılığı verilemez” diye konuştu.