Trollerin hedefindeki Volkan Konak'tan flaş açıklama: Ben o mesajları 2 yıl önce yazdım!

Trollerin hedefindeki Volkan Konak'tan flaş açıklama: Ben o mesajları 2 yıl önce yazdım!

Volkan Konak, kendisiyle ilgili sosyal medyadaki paylaşımlara bu sözlerle tepki gösterdi

Çözüm süreci devam ederken, 2013 yılında BDP'li milletvekillerinin çıktığı Karadeniz turunun ilk ayağı olan Sinop'ta gerginlik yaşanmıştı. O dönem bir televizyon kanalında konuşan sanatçı  Volkan Konak, "Şiddet yanlış. Siyasi ikbal bekleyenlerin toplumu germeleri böyle sonuçlar doğruyor. Yine yanlış, şiddet yanlış. O insanlar Sinop'a da gitmeli Artvin'e de gitmeli Trabzon'a da gitmeli Maçka'da benim evimde de kalmalı" demişti

Volkan Konak'ın o gün söylediği sözlerin, Maçka'taki terör saldırısının ardından sosyal medyada 'PKK'lılar gelip evimde kalabilir' şeklinde yayılmasının ardından sanatçıdan açıklama geldi. Volkan Konak'ın açıklaması şöyle:

'AMACIM OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEKTİ'

İyi kalpli, dost yüzlü, uygar dostlarım;

Sizin tanıklığınızda cahilliğini, nefretini, partizancılığını bizim üzerimizden yaşamaya çalışanlara birkaç söz söylemek istiyorum. Barış süreci ve barış umutlarının yaşandığı yıllarda, seçim çalışmaları için Karadeniz turuna çıkmak isteyen, adı geçen parti teşkilatına saldırı ve linç girişimi yapılacağını öğrendiğimizde, bunun toplumsal barışa zarar vereceğini, doğmuş olduğum şehrimin siciline yeni bir leke sürüleceğini düşündüğümüzden, insanları soğukkanlılığa davet eden, sanatçıların toplumdaki opsiyonunu kullanarak yapılan bir çağrıydı.