Tunç Soyer:Devlet her zamanki gibi ketum davranıyor!

Tunç Soyer:Devlet her zamanki gibi ketum davranıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınacak önlemler ilgili konuştu.

İzmir’in salgından en çok etkilenen kentlerden biri olduğu belirten Soyer, “İzmir Fuar Alanı’nda ve Kültür Park'ta sahra hastanesi kurma hazırlığı içindeyiz. Bu hazırlık sağlık çalışanları için kolaylaştırıcı olacak” dedi.

Kentte yürütülen yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Soyer, “ Bir kişi daha az hasta olsun, bir kişi daha az hayatını kaybetsin anlayışıyla bütün belediyecilik kadrosu ve kapasitesini kullanıyoruz. Şimdiye kadar 23 bin yardım yapılması gereken hane tespit etik. Bu sayı giderek büyüyor. Muhtarlarla da iletişim halindeyiz. Asıl belirleyici olan muhtarlarımız” dedi.

"DEVLET HER ZAMANKİ GİBİ KETUM DAVRANIYOR, KARANTİNA ŞART!"
Hükümet ile sürekli bir iletişiminin olmadığını belirten Soyer, “Devlet her zaman ki gibi ketum davranıyor. O nedenle biz de kendi yolumuzu çizmeye çalıştık. Kendi kendimize ne yapabilirsek onu yapmaya çalışıyoruz. Sokağa çıkmayı gün içinde sınırlayacak çareler bulmak zorundayız. Bu hastalığın yayılma hızıyla tek mücadele yolu evde kalmak. Merkezi hükümete her fırsatta ısrarla söylüyoruz. Geçen her saat gecikmedir. Geciktikçe bedelleri daha ağır olacaktır. Mutlaka ve derhal kontrollü bir karantina uygulanmalı” dedi.

PAZARLARI KAPATMAYI MÜZAKERE ETTİK AMA...
Kentteki Pazar yerleri ile ilgili yaptıkları düzenlemeleri anlatan Soyer, “İzmir'de pazarlarda tezgahları seyreltik, pazar yerlerinin girişlerini sınırladık. Pazarcının maske takmasını sağlıyoruz. Ama bunlar tek başına yeterli değil. Pazarları kapatmayı çok müzakere ettik ancak insanları marketlere mecbur bırakmak istemedik. Pazar yerlerinin kapatılmasının çok yönlü önemli sonuçları var o nedenle sadece katı kurallarla sınırlandırdık. Pazarcılara lojistik destek sağlayarak pazar esnafını mobil hale getireceğiz” dedi.