Türkiye'de bir ilk: MİT, rektörlere konferans verdi!

Türkiye'de bir ilk: MİT, rektörlere konferans verdi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi" konulu YÖK'te akademisyenlerle bir araya gel konferans verdi.

MİT Başkanı Hakan Fidan, YÖK'te rektörlere ve akademisyenlere "bölgesel güvenlik değerlendirmesi" konulu konferans verdi. Konferansa Türkiye'deki bütün üniversite rektörleri katıldı. 

Konferansa Türkiye'deki bütün üniversite rektörleri katıldı. Görüşmede Ankara Valisi Vasip Şahin, YÖK Başkanı ve tüm YÖK üyeleri katıldı. Böyle bir konferans, Türkiye'de ilk kez düzenleniyor.

KONUŞMACI HAKAN FİDAN

Yükseköğretim tarihinde bir ilk niteliğinde olan konferansa Ankara Valisi Vasip Şahin, YÖK Üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türkiye'deki bütün üniversitelerin rektörleri ile üniversitelerdeki siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki yöneticiler ve akademisyenler katıldı. Toplantıda YÖK Başkanı Saraç'ın konuşmasının ardından MİT Başkanı Hakan Fidan tarafından "Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi” konulu konferans verildi.

Fidan, “Bölgesel Güvenlik Değerlendirmesi” başlıklı konuşmasında; "bölgesel alandaki güvenlik değerlendirmesine" yer vererek, "önümüzdeki dönemde bölgemizde yaşanması muhtemel gelişmeler ile ülkemizi bekleyen risklere" değindi. Fidan açıklamasında, "Hareketli bir coğrafyada bulunan Türkiye, içe içe geçen siyasi, güvenlik, ekonomik, siber tehditlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak durumundadır." dedi.