Ümraniye'deki soygunda polisi vuran gasp çetesi 'kask'taki yazıdan belirlendi

Ümraniye'deki soygunda polisi vuran gasp çetesi 'kask'taki yazıdan belirlendi

İstanbul'da, izinli gününde kendilerini engellemeye çalışan polisi yaralayarak kaçan gasp çetesi çökertildi. İstanbul Polisi o çeteyi motosiklet kaskındaki bir detayla tespit etti.

Ümraniye’de geçtiğimiz Çarşamba akşamı silahlı 4 kişi bir markete girdi. Silahlarını kasiyerlere doğrultan şüpheliler kasayı bışaltmak isterken, içerideki bir polis memuru Salih A. durumu fark etti. Markette alışveriş yapan Salih A. izinli olmasına karşın duruma müdahale etti. Çıkan çatışmada polis memuru yaralanırken, gaspçılar marketten aldıkları para, ve içkileri bırakarak kaçtı.
İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Gasp Masası dedektifleri, şüphelilerin başka olaylara da karıştıklarını tespit etti. Görünürde şüphelilerden birinin kask taktığı belirlendi. O kasktaki ‘COX’ etiketi Polisin dikkatini çekti. Ekipler kasktan yola çıkarak şüpheliyi belirledi. Önce kaskı takan K.Y. daha sonra ise çete üyesi 3 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 2 tabanca ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet’teki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.