Varile sığdırmak için bacaklarını kesti

Varile sığdırmak için bacaklarını kesti

Korkunç bir cinayete kurban giden Rita Darı Winkler’in cesedini de parçalara ayırmışlar.

İstanbul’da kaybolduktan sonra, vahşi bir cinayete kurban gittiği belirlenen Rita Darı Winkler’in cesedini bacaklarının kesilerek varile sığdırıldığı ortaya çıktı. Göğsünde kurşun izi bulunan Winkler’in öldürülmesiyle ilgili, cinayetinin 1 numaralı şüphelisi Ali Kemal S. için “Yakalama Kararı” çıkarıldı.

Almanya’da kuaförlük yapan 39 yaşındaki Rita Darı Winkler, geçtiğimiz ay İstanbul’da ortadan kayboldu. Ailenin 18 Mart’ta, yaptığı başvuru üzerine İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nce, yapılan çalışmada, Rita Dari Winkler’in erkek arkadaşı Ali Kemal S.’nin, İstanbul’da buluştuğu, birlikte Çınarcık’a gittikleri belirlendi. Araştırmalarda, Rita Dari Winkler’in öldürüldüğü ve Kocaeli, Gölcük’teki bir işyerinin zeminine gömüldüğü tespit edildi. Geçtiğimiz Salı günü yapılan kazı çalışmalarında, Rita Dari Winkler’in cesedi, içene beton dökülmüş bir varilde bulundu. Cesedin çıkarılması için varil; Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü.
KAMYONLA GÖTÜRDÜ
Cesedin bulunmasının arından, dedektifleri cinayet şüphelilerinin peşine düştü. Araştırmalarda, Ali Kemal S.’nin kayın biraderine ait işyerinde 2 hafta önce tadilat başlatıldığı belirlendi. Cesedin çıktığı varilin ise Ali Kemal S. ve kardeşi Hüseyin S., tarafından kamyonla Gölcük’e götürüldüğü tespit edildi.
İŞÇİLERE TAŞITTI
Polis, Ali Kemal S.’nin, Çınarcık’taki bağ evinde de tadilat yaptırdığı ortaya çıktı. İncelemelerde, cinayetin 10 Nisan’da Çınarcık’ta işlendiği tespit edildi. Ali Kemal S.’nin tadilat yapan ustalardan kamyonu ödünç aldığı, cesedin bulunduğu varili ise işçilerin yardımıyla taşıdığı belirlendi. Ali Kemal S.’nin kamyonu kullanarak, kardeşiyle birlikte Gölcük’e gittiği ortaya çıktı. Cesedin gömülmesi için 64 kilometre yolculuk yapan ikilinin, varili işyerinin zeminine gömdüğü belirlendi


HEYKELTRAŞIM
Ceset ve bazı eşyaları kamyona yükleten Ali Kemal S.’nin, varilin ağır olduğunu söyleyen işçilere “Heykeltraşım, mermer var” dediği öğrenildi. İfadesi alınan işçilerin, denize 2 çuval attığını söylemesi üzerine bölgede araştırma kararı alındı.
BETON KIRILDI
Winkler’in cesedi, Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca, betondan arındırıldı. Beton kırılınca dehşetin izleri de ortaya çıktı. Katilin, Rita Darı Winkler’in cesedinin varile sığmaması üzerine, bacaklarını dizlerinden kestiği belirlendi. Düzgün biçimde kesilen bacaklar da varilde bulundu. Sırtından vurulduğu anlaşılan Alman kadının teyzesi yeğenini teşhis edemedi. Uzmanlar, DNA eşleşmesi yapabilmek için Rita Dari Winkler’in Almanya’daki annesinden kan örneği istedi.
YENİDEN KAZI YAPILACAK
Cesedin bacaklarının kesilmesinde kullanılan testere ve cinayette kullanılan silahın bulunması için çalışma başlatıldı. Cinayet sonrası Ali Kemal S.’nin babasının mezarında kazı yaptığı belirlendi. Olayda kullanılan suç aletlerinin buraya gömüldüğü ihtimaline karşı mezarlıkta çalışma yapılacağı öğrenildi.
YAKALAMA KARARI
Cinayetin 1 numaralı zanlısı Ali Kemal S.’nin yakalanması için savcılığın yakalama kararı çıkardığı öğrenildi. Almanya’da yaşayan şüpheli için, İnterpol aracılığıyla “kırmızı bülten” çıkarılması için de hazırlık başlatıldı. Ali Kemal S.’nin gözaltına alınan kardeşi Hüseyin S. ise “Cinayete iştirak” suçlamasıyla tutuklandı.