Yarım ağız cevap ve özrü kabahatinden büyük BEDAŞ

Yarım ağız cevap ve özrü kabahatinden büyük BEDAŞ

11 yıldır cevap bekleyen dilekçeye BEDAŞ yarım ağız cevap verdi.

YURT Gazetesi-Ali Avcu/ Beşiktaş Kültür Mahallesi Muhtarı Dursun Gül’ün 3 Eylül 2006 tarihli dilekçesine yer vererek ‘11 yıldır bekleyen dilekçeye cevap verilmediğini’  hatırlatarak, 20 Eylül’de ’45 yaşındaki Kültür Mahallesindeki binalarla yaşıt olan ve halkın tepesine yıkılan çağ dışı elektrik direklerini niye değiştirmiyorsunuz?’ diye sormuştuk.


Yayınlamadan önce de BEDAŞ yetkilisi Seda Hanım’a sorunu hatırlatınca da ‘yatırım programımızda’ diye garip bir cevap almıştık. Bu cevabı da başarılı Muhtar Dursun Gül’ün dile getirdiği sorunu da sayfalarımızda dile getirmiştik.

Ve BEDAŞ’tan, hemen ertesi gün ‘özrü kabahatinden büyük’ kabilinden bir cevap geldi.

Hani mahallede düğün varmış. Kadın çocuğu gelmesini de çok istemediği bir komşusuna ‘yarım ağız’ çağır diye göndermiş. Çocuk uzaktan eli ile ağzını ikiye bölerek ‘teyze annem sizi düğüne çağırıyor’ ‘demiş. Kadın da ‘oğlum ağzını niye kapatıyorsun?’ diye sorunca da, ‘yarım ağız çağır’ demiş.

BEDAŞ Yetkilisi yayınımızdan bir gün sonra açıklama yaptı, kendisine teşekkür ederiz. Ama biraz sınırları zorlayarak ‘yarım ağız’ Haberi yarım ağız yalanlarken, diğer yandan sorunun çözümü konusunda da yarım ağız, daha doğrusu ‘yetkisiz’ konuştu.

BEDAŞ yetkilisi Umut Aktaş’a ‘yarım ağız da olsa’ ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dillerin ‘lal’ kulakların ‘sağır’ olduğu bir dönemde en azından konu ile ilgilenerek, duyarlılık göstererek iyi bir sorumluluk örneği vermiş. Gerekçe olarak da BEDAŞ’ın 11 yıl önce değil, 28 Mayıs 2013 tarihinde özelleştirildiğini göstermiş.  Ve direklerin değişmesinin BEDAŞ yatırım programında olduğunu belirterek topu taca atmış. Ne zaman, hangi tarihte yapılacak cevap yok.

İsterseniz açıklamayı aynen yayınlayarak, son sözümüzü söyleyelim.

BEDAŞ, 28 Mayıs 2013 tarihinde özelleşmiştir. Devlet Arşiv. Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri gereğince 5 yıllık birim arşivi saklama süresi dolduğundan 11 yıllık dilekçe kurumumuzda bulunmamaktadır. İlgili haberin yayınlanması üzerine dilekçedeki Beşiktaş İlçesi, Kültür Mahallesi'ndeki havai elektrik hatlarının yeraltına alınması, şirketimiz yatırım programı çerçevesinde değerlendirilmektedir.’

Umut Aktaş Bey hayırlı haberinizi bekliyoruz.

Yoksa Mehmet Cengiz Bey söylemiştim 22 yaşında olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu’na gideceğiz, Kültür Mahallesindeki elektrik direklerini yeniletemedik, evleri yenile diye. Ama o da çok meşgul be birader. Şimdi de pilates yapıyor.

Yarım ağız cevap ve özrü kabahatinden büyük BEDAŞ