Yavaş: Köyüne ev yapandan ruhsat ücreti almayacak

Yavaş: Köyüne ev yapandan ruhsat ücreti almayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Köyüne 100 metrekareye kadar ev yaptırmak isteyenlerden ücret almadan ruhsat vereceğiz” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün Ankara’nın dış ilçelerini ziyaret ederek buradaki muhtarlarla bir araya gelmeye başladı. 

İlk etapta Ankara’daki 17 ilçeyi ziyaret edeceğini açıklayan Yavaş, ilk ziyaretini Beypazarı’na yaptı. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Yavaş, “17 dış ilçeyi ziyaret edip yerinde dertlerini dinleyip, buradaki amirlerimizle, daire başkanlarımızla sizleri buluşturacağız. İki üç yıl içinde 17 ilçede hiçbir şekilde su, kanal, yol, kaldırım ve diğer eksikliklerin kalmasını istemiyorum” dedi.

Muhtarların sorunlarını dinleyen Yavaş, “Birçok kişi köyüne ev yapamıyor. 920 köye, 11 tip projeyi hazırladık. Eskiden 40 metrekare ev yapanlara ücretsiz ruhsat veriliyormuş. Biz bunu 100 metrekareye çıkaracağız. Meclis’te kabul edilirse köyde yaşayan vatandaş gidecek, istediği yere evini bir kuruş harcamadan yapacak. Elektrik, beton, demir projesi hazır geldiği için bunlara ayrıca para ödemeyeceksiniz” dedi.

Yavaş, bunun kırsal kalkınmaya da etkisinin olacağını vurguladı. Zaman zaman muhtarların talepleri karşısında şaşırdıklarını da ifade eden Yavaş, “Hiç düşünmeden köyüne bin kişilik oda isteyenler oluyor ama köyde 100 kişi yaşıyor. Bizim Ankara’da çılgın projemiz yok ama muhtarlarımızın çılgın projesi var” diye konuştu.