Yer: Bodrum... Türkiye onlardan ders alsın

Yer: Bodrum... Türkiye onlardan ders alsın

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, ilkokul ve ortaokul öğrencisi toplam 12 kişiden oluşan Zortul (Kuş sürüsü) Çevre Grubu, 3 yıldır hafta sonları Yalıkavak Koyları’nı temizliyor.

Temizlik sırasında çevreyi kirletenlere mesaj da veren küçük çevreciler, "Yiyin, için, gezin, tatil yapın ama lütfen yaşadığımız çevreyi kirletmeyin" uyarısında bulunuyor. Üzerinde "Küçükler iş başında", "Büyüklerden hayır yok", "Zortuldur Adımız Doğadır Aşkımız", "Herkes Evinin Önünü Temizlese Dünya Tertemiz Olur" yazılı dövizler taşıyan çocuklar, yakınlarının da destekleri ile topladıkları çöpleri traktörlerle katı atık depolama alanına gönderiyor.

Koy koy gezerek, çevreyi temizlediklerini pırıl pırıl yaptıklarını belirten 11 yaşındaki Eftelya Demir "Üç dört yıl önce ailemiz ve arkadaşlarımızla pikniğe gittiğimiz koyda aşırı atık vardı. O gün piknik yapma isteğimiz olmadı ve hemen temizliğe başladık.

Şimdi her hafta bir koya giderek 12 arkadaşımız ve bize rehber olan büyüklerimizle önce saatler süren temizlik yapıyoruz, ardından piknik yapıp eğleniyoruz. 3 yıldır yaptığımız bu çevre temizliğini her mahallenin kendi çocukları bizim gibi hafta sonlarında yaparak bir sosyal duyarlılık oluşturabilirler.

Böylece çevremiz, pırıl pırıl olur. Ama en önemlisi buraya piknik yapmaya gelenler, lütfen atıklarını bırakıp gitmesinler" dedi.