Yıkım kararı olan Cumhuriyet Kulesi için oylama yapılacak!

Yıkım kararı olan Cumhuriyet Kulesi için oylama yapılacak!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in inşaatını devam edeceğini söylediği 27 milyon TL harcanan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin kaderine halk oylaması karar verecek. Kule için yıkım kararı olmasına rağmen hala yıkılmaması dikkat çekiyor.

Habertürk Gazetesi’nin haberine göre; Temeli 2003 yılında atılan ancak mania hattını engellediği ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle yapımı yarım kalan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin kaderini ilçe halkı belirleyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yaptığı tebrik ziyaretinde, Cumhuriyet Kulesi ile ilgili olarak, “ilçedeki vatandaş ne istiyorsa, o yapılsın. Halk yıkılsın derse yıkılsın, yapılsın derse yapılsın” dedi. Başkan Tuna, “Önce ilçedeki vatandaşın isteği belirlensin. Önemli olan vatandaşın memnuniyeti. Bizim için öncelik o” değerlendirmesini yaptı. Başkan Tuna, Keçiören'de yapımı yarım kalan cumhuriyet Kulesi için, “İlçedeki vatandaş yıkılsın derse yıkılsın, yapılsın derse yapılsın” dedi.

‘YIKIM KARARI VAR’

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, halkın nabzını ölçmek için anket yapacaklarını açıkladı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Cumhuriyet Kulesi’yle ilgili anket çalışması yapacaklarını açıkladı. Kule’nin yıkılmaması için imar değişikliğini bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nden çıkartamadıklarını ifade eden Başkan Ak, “Kule ile ilgili yıkım kararı var. Yıkmak isteseydik bugüne kadar çoktan yıkardık” dedi.

‘VATANDAŞIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA DEĞERLENDİRİLECEK’

Ak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın vatandaşın isteğinin belirlenmesi yönündeki önerisi üzerine hemen bir çalışma başlatacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Anket şeklinde bir kamuoyu yoklaması yapacağız. Vatandaşa ‘Yıkalım mı?’, ‘nasıl değerlendirelim?’ sorularını yönelteceğiz. Çıkacak sonuca göre ya yıkım yapılacak ya da vatandaşın isteği doğrultusunda imar değişikliği yapılarak kule değerlendirilecek.” Kamuoyu yoklaması yapılacak.

GÖKÇEK NE DEMİŞTİ?

Geçen ocak ayında eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek Kule'nin yıkılmayacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuyu görüştüklerini söylemişti. Gökçek, 'Geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızla metro açılırken, o konu gündeme geldi. Cumhurbaşkanım istiyorsanız, burayı düzeltelim de bir şeye benzetelim, dedim. 'İyi olur Melih' dedi. Orası Keçiören Belediyesi'nin ama orayı yapması için bütçesinin yetmesi mümkün değil. Bu daha önceki Keçiören Belediye Başkanı'ndan miras kalan bir dert. Belediyenin parası yok, bankalardan para çekti, buraya harcadı batırdı, borca soktu. Ve böyle de yarım kaldı. Nasıl bir şey yapmamız gerekiyor konusunda da konuşuyoruz. Bu sene içerisinde onu da gündemimize alıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.