“Yoksul doktoru” kaybettik

“Yoksul doktoru” kaybettik

Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüsten hayatını kaybetti...

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener korona virüsten hayatını kaybetti. “Yoksul doktoru” olarak bilinen Dilmener hakkında dar gelirli vatandaşları ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 2004 yılında soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin duayen öğretim üyelerinden olan ve 2004 yılında yoksul hastaları tedavi ettiği için hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Murat Dilmener korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Dilmener’in İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tedavisini öğrencileri gerçekleştiriyordu.


 
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum”

“Yoksul doktoru” kaybettik


“YOKSUL DOKTORU” OLARAK BİLİNİYORDU
Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Murat Dilmener, yoksul hastaları ücretsiz tedavi ettiği için kamuoyunda “Yoksul doktoru” olarak biliniyordu.

Dilmener'e 2004 yılında yoksul hastaları hukuka aykırı şekilde ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte soruşturma açılmıştı.


 

500 BİN LİRA BORÇ ÇIKARILDI
Profesörlerden, toplam 3 buçuk milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı.

Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımıştı.Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına karar verip dosyayı kapatmıştı.