Yoldaki çukura önce otomobil sonra kamyon düştü

Yoldaki çukura önce otomobil sonra kamyon düştü

Ankara'da ODTÜ’nün 100. Yıl Kapısı'na yaklaşık 500 metre mesafede sabaha karşı yol çöktü, park halindeki bir araç yaklaşık 3 metrelik çukura düştü. Patlayan su borusunun çökmeye neden olduğu iddia edilirken, olayla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi de çökmenin 1970’li yıllarda yapılan foseptik çukurundan kaynaklandığını belirtti.

Düşen otomobilin çıkartılmasının ardından ASKİ, çökmenin yaşandığı foseptikteki suyu boşaltmak için bölgeye kanalizasyon temizleme aracı gönderdi. ASKİ'ye ait kamyon, temizleme çalışmaları sırasında kayarak çukura düştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından ''Bu bir iş kazası. Ama şoför hatası, ama çukurun azizliği. Foseptik çukuru yıllar önce açılmış ve ASKİ ile ilgisi yok'' dedi.

Ankara'da 05.30 sıralarında Çiğdem Mahallesi 1588. Sokak’ta bulunan Ortadoğu Konutları’nın önünde yolun çökmesine neden olurken gürültüyle uyanan çevre sakinleri polis ve itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ve belediye ekipleri aracı düşen çukurdan çıkarmak için çalışmalar başlattı. 

BELEDİYE: FOSEPTİK ÇUKURUNDAN KAYNAKLANDI
Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, olayın özel bir binaya ait 26984 ada/1 parseldeki alanında meydana geldiğini ve çökmenin 1970’li yıllarda yapılan foseptik çukurundan kaynaklandığını ifade etti. İddia edildiği gibi çöküntünün su borusu patlamasından kaynaklanmadığını, tam tersine binayı besleyen plastik su borusunun çöküntü nedeniyle bağlantı yerinden çıktığını savunan Belediye yetkilileri, bölgede bulunan ikinci foseptik çukurunun da doldurulacağını açıkladı.