Zarar ediyor dediler...Tarihi çarşıda tahliye başladı

Zarar ediyor dediler...Tarihi çarşıda tahliye başladı

Üsküdar’da Mimar Sinan Çarşısı yanındaki parseller ile eski belediye binasının çevresine ilişkin ‘acele kamulaştırma’ kararının iptali için Danıştay’a yapılan itiraz yüksek yargının kararı beklenmeden uygulanmaya konuldu. Tahliyelerin başladığı tarihi çarşıda yıkım ekipleri de hazır bekliyor.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Mimar Sinan Çarşısı yanındaki parseller ile eski belediye binasının çevresine ilişkin 1 Haziran 2017 tarihinde ‘acele kamulaştırma' kararı çıkmıştı. Yaklaşık 8 ay önce konuyu Danıştay’a taşıyan esnafa karar beklenmeksizin tahliye tebligatları geldi.

Zarar ediyor dediler...Tarihi çarşıda tahliye başladı

Bugünde zabıta ekipleri ve güvenlik güçleri esnafın kapısına dayandı. Avukat Onur Cingil, Danıştay sürecinin devam ettiğini hatırlatarak,  “Alandaki iki farklı parselde yıkımın durdurulması kararı var. Bu kararlar uygulanmıyor zira doğalgaz da kesildi. İki köşe parsel dışında yıkım yapılacak. Bu hukuksuz kararla iki yüze kadar esnaf kepenk kapattı, yüzün üzerinde esnaf tahliye ile karşı karşıya. Bunların çoğu kiracı ve en büyük mağduriyeti onlar yaşıyor. Mülk sahipleri içinse kamulaştırma bedeli düşük. Her metrekare başına mülk sahiplerinin 50 bin TL'ye varan zararı oluşuyor.” dedi.