UYANIN, IŞİD GELİYOR

Siz bu tehditleri birkaç serserinin saçmalaması sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Siz bu gözdağı vermeleri, bir iki meczubun uçması gibi görüyorsanız yanılıyorsunuz.

Siz bu “Sizleri katlederiz!” gösterilerini, başkan saydıkları AKP Lideri Erdoğan’a yaranmaya çabalayan birkaç üçkağıtçının üfürmesi gibi görüyorsanız yine yanılıyorsunuz.

Bunlar ağır ağır Türkiye’yi kuşatan IŞİD’in dilini çıkarmasının işaretidir.

Siz o tek tip kadının, “Silahlandık, ailecek 50 kişiyi öldürürüz!” lafını, onun özel psikolojik saplantılarını böyle dışa vurduğu gibi görmeyin. O bir örgütlenmeyi dışa vurdu. İktidarın dolaylı koruması altında silahlanan Yerli IŞİD militanlarının her an sokağa çıkabileceklerini söyledi bize…

Ya iki elinde iki otomatik tüfekle poz veren o AKP’li?

Şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün adlı inek hırsızının elini öpen AKP'li Önder Gökçekaya… İki elinde iki silahla ne demişti?

“Soylu Bakanım'ın emirlerini bekliyoruz… Vur derse vururuz, öldür derse öldürürüz…”

Adını doğru kayalım: Kendisine bu ülkenin İçişleri Bakanı’nı örgüt lideri yapmaya kalkışan bu adam, Suriye kırsalında yakaladığı insanların kellelerini kesen yaratıkların yerli tipidir.

Peki bu katil adayına ve benzerlerine bir şey yapılıyor mu?

Ne acıdır ki toplum vicdanını rahatlatacak böyle haberler alamıyoruz, aksine bu türlü provokatörler sonraki dönemde AKP iktidarları tarafından bir biçimde ödüllendiriliyorlar.

Müzisyenden terörist üreten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, elinde silahla poz verip ölüm tehditleri saçanlara dokundurtmuyor. Bundan çok daha acısı böyle kimi tiplerle fotoğraf bile çektirmesi oluyor.

IŞİD BOSTANI TÜRKİYE

Türkiye, IŞİD’lilerin fideliği sanki… Öyle bir yerleştiler öyle bir büyüdüler ki… Hatırlayın: Geçen sene 27 Ekim’de IŞİD Lideri Ebubekir el-Bağdadi öldürüldü.

Nerede?

Güney sınırımızın hemen dibinde… Aslında bizim etkin olduğumuz bir yerde bulunup öldürüldü.

Şu Allah’ın işine bakın ki ABD, IŞİD Lideri’ni öldürünce, bizim emniyet güçleri de harekete geçip 4 ayrı ilimizde, terör elebaşısının tam 25 akrabasını yakaladı. Ele geçirilenler arasında Bağdadi’nin en yakınları bulunuyor.

Demek ki IŞİD Türkiye’yi yol geçen hanı yapmış, kuzeyden güneye her yere yayılmışlar. Ülkemiz bu örgütün bostanı olmuş. Ne acıdır ki televizyonlarda bu gerçeği konuşmak yerine Sırrı Süreyya Önder gibi bir siyasal provokatörün, “İyi Parti, HDP’ye elçi gönderdi!” biçimindeki yalanı üstünden geviş getirip duruyorlar.

80 BİN TERÖRİST

2011’den başlayarak Suriye’de ABD, İsrail, Türkiye, Fransa gibi ülkeler tarafından kuvvetle desteklenen IŞİD, 2015’te 80 bini bulan militan derlemişti. Aynı süreçte Türkiye’de IŞİD örgütlenmesi hızla yaygınlaştırılmıştı.

AKP iktidarları ara sıra IŞİD’in aşırı elemanlarına karşı operasyon düzenlese bile, bunların geneline yaşama alanı yaratarak örgütün ayakta kalmasına yardımcı oldu.

İşte bunlar, şimdi AKP iktidarının koruma ordusu olmaya çalışıyorlar. Bunların ideologları yandaş medyada, televizyonlarda konuşup militanlara moral veriyorlar ve onları kışkırtıyorlar.

Ve Türkiye’de darbeye uygun bir ortam yaratabilmek için çabalıyorlar.

Çünkü bütün darbeler, ülkemizi daha gerici, daha sağda ve emek düşmanı bir iktidara teslim etmek için yapıldı.

DARBENİN ÇOCUKLARI!

Hatırlayalım:

1960 darbesinden sonra 1965’te “Nurlu ufuklar!” nutukları atan sağcı Süleyman Demirel iktidar oldu.

1980 kanlı darbesinden sonra Amerikancı Halidi tarikat üyesi Turgut Özal başbakan yapıldı.

28 Şubat operasyonu ile Tayyip Erdoğan’ın önü açıldı.

15 Temmuz planlı kalkışması ile Erdoğan iktidarı, tek adam iktidarına çevrildi. Parlamento etkisizleştirildi; ülkemiz demokratik ülkeler listesinden çıkıp yarı otoriter ülkeler listesine düştü.

Soruyorum: Hangi darbe CHP’nin veya solun önünü açarak onları 70 yıl boyunca iktidarda tuttu?

Biz çok iyi biliyoruz ki 12 Eylül paşaları, CIA ile birlikte yürüttükleri büyük operasyonla solcuları, ülkücüleri ve Atatürkçüleri ezerek meydanı Ak Genç dedikleri bugünkü Erdoğan ve benzerlerine bırakmışlardır.

Darbenin meyvesini yiyen şu siyasal dincilerin darbeye karşı imişler gibi hava atmaları yok mu? Hele hele her darbede ezilen solu ve CHP’yi darbe yanlısı göstermeye kalkışmaları…

Bunun adı pişkinlik değil, utanmazlıktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar