1 ay boyunca avokado yerseniz vücudunuza ne olur?

1 ay boyunca avokado yerseniz vücudunuza ne olur?

Avokado, bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve vücudunuzu kanser hücrelerine karşı savunmaya kadar birçok faydası bulunan en önemli besinlerden biridir. Peki, 1 ay boyunca avokado yemenin vücuda nasıl bir yararı vardır? İşte cevabı...

Avokado, diğer meyvelere kıyasla sağlıklı yağ açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçinde bulunan çok sayıda antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahiptir. 

Avokadoda bulunan vitaminler kanser hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda içindeki fitokimyasallar, kemoterapi ilacı olan siklofosfamidin neden olduğu kromozom hasarını azaltmaktadır.

Aynı zamanda çok iyi bir Folat(folik asit) kaynağıdır. Sağlıklı bir hamilelik için önemli olan bu asit, yeni hücrelerin üretilmesine ve korunmasına yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Sık sık soğuk algınlığı gibi gribal enfeksiyonlara yakalanıyorsanız, bağışıklık sisteminiz daha fazla ilgi istiyor olabilir. Neyse ki, avokadonun içindeki bileşenlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, virüsleri ve diğer enfeksiyonları önlediği kanıtlandı.

Avokado yemenin 21 lezzetli yolu | Prof. Dr. Mustafa ÖZDOĞAN

Kan basıncınızı düşürür

Yüksek tansiyonunuz varsa, avokado en büyük yardımcınız olabilir. 

Tansiyon Nedir ? | Hiper Tansiyon | Düşük tansiyon |

Böbrekleriniz daha verimli çalışır

 Araştırmalar, düzenli olarak avokado yemenin böbrek fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve daha verimli çalıştığını kanıtladı.

Sağlıklı böbrekler için dikkat edilmesi gerekenler - Sağlık Haberleri

Karaciğeriniz daha verimli çalışır

Karaciğer, kanımızdaki çoğu kimyasal seviyeyi düzenlediği için sağlıklı kalması ve düzgün çalışması çok önemlidir. Bu nedenle düzenli avokado yemenin karaciğer hasarını azalttığı görülmüştür.

KARACİĞER YAĞLANMASI - Biruni Laboratuvarı

Kanserden korur 

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin bazı kanser türlerini önleyebileceği neredeyse tüm uzmanlar tarafından onaylanmıştı. Avokado ise sağlıklı beslenmenin en önemli gıdalarından biridir. Sitotoksik özelliklere sahiptir, bu da avokadonun kanserojen hücreleri öldürebileceği ve bu hastalığın büyümesini önleyebileceği anlamına gelir.

Avokado evde nasıl olgunlaştırılır yumuşatmak için 1 elmayı... - Sağlık Haberleri

Daha kolay kilo verdirir

Avokado, doygunluğu artırır ve bağırsak hormonlarınız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

İlgili Haberler