3 Kuruş para kazanacağız diye biber kesiyoruz, bu köylünün hali ne olacak

3 Kuruş para kazanacağız diye biber kesiyoruz, bu köylünün hali ne olacak

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Karacabey'de biber kesen kadınların dertlerini dinledi. 60 yaşında olduğunu ve 3 kuruş para kazanmak için biber kestiğini söyleyen bir kadın, "Ne muhtarında hayır var ne de belediye başkanında. Kimse bize bakmıyor. Gelip de halin nedir diye soran yok. Seçim zamanı geliyorlar, halimizi derdimizi soruyorlar. Bir emekli maaşı hiçbir şeye yetmiyor" diye dert yandı.


Sarıbal, Karacabey'de pazarcıları ziyaret etti. Köylü bir kadının sorunlarını dinleyen Sarıbal, "Karacabey Eskisarıbey mahallesinde biber işleyen emekçiler dertli" diyerek kadının konuşmasına yer verdi. 

60 yaşında olduğunu söyleyen "3 kuruş para için biber kesiyorum. Bu köylünün hali ne olacak? Kanalizasyonumuz bile yok. Çeşmede içme sularımız yok. Haftada bir Karacabey'e gideceğiz, otobüsler üst üste. 20 kişilik otobüse belki 40 kişi biniyor" dedi.

"SEÇİM ZAMANI GELİYORLAR, DERDİMİZİ SORUYORLAR"

Sorunlarına ne muhtarın ne de belediye başkanının çözüm ürettiğini ifade eden şöyle dert yandı:

"Kimse bize bakmıyor. Gelip de halin nedir diye soran yok. Seçim zamanı geliyorlar, halimizi, derdimizi soruyorlar. Bir emekli maaşı hiçbir şeye yetmiyor. Elektrik, su faturası geliyor. Ne olacak bizim halimiz böyle? Çiftçiye biraz baksınlar. Çitfçi çok perişan. Her şey çok pahalı. Yediğimiz içtiğimiz pahalı."