Aç kalmadan kilolarınızdan kurtulun! İşte 5 adımda kilo verme yöntemi

Aç kalmadan kilolarınızdan kurtulun! İşte 5 adımda kilo verme yöntemi

Kilo vermeye karar verdiyseniz porsiyonlarınızı küçülterek az kalori barındıran gıdalar tüketerek ve egzersiz yaparak bunu sağlayabilirsiniz.

Kilo vermeye karar verdiyseniz beslenme düzeninizde yapacağınız ufak değişiklikler sizin aç kalmadan kilo vermenizi sağlayacaktır.

KALORİSİ DÜŞÜK YİYECEKLERİ TÜKETİN!

Sebzeler beslenme düzeninizin büyük bir bölümünü oluşturmalıdır.

Günde en az 4 porsiyon sebze tüketerek kilo verebilirsiniz. Sebzeler metabolizmayı hızlandırarak vücudun daha çabuk yağ yakmasını sağlar. Özellikle karnabahar, brokoli, havuç, kabak, marul gibi sebzelerin tüketimini artırarak zayıflamayı kolaylaştırabilirsiniz.

Sonbahar Ayının Meyve Sebzeleri - Bağışıklığı Güclendiren Gıdalar

PROTEİN TÜKETİN

Yeterli protein tüketmek vücudunuzun yağsız kas yapmasına yardımcı olur ve metabolizmanızı hızlandırır. Et tüketmekten hoşlanmıyorsanız baklagillerden hazırlayacağınız menüler de protein alma görevini görecektir.

En çok protein içeren besinler nelerdir? (Proteinli besinler ve yiyecekler listesi)

 

LİFLİ GIDALAR ZAYIFLATIR 

 

Lifli gıdalar kabızlığı giderir. Lifli gıdalar bu sebeple zayıflamaya yardımcı olur. Sebze ve meyvelerde bolca lif bulunur. Bu sebeple günlük belirli porsiyonlarda lifli gıdaların tüketimi artırın. İncir, armut, bezelye ve enginarda çok fazla lif bulunur. Özellikle bu gıdaların tüketimi zayıflamak için artırılmalıdır.

 

BOL SU TÜKETİN

Gün içerisinde alınan sıvı miktarının da kilo verme üzerinde etkisi büyüktür. Bu sebeple gün içerisinde şekerli ve gazlı içecekler yerine bol su tüketilmelidir.

Su içmek yağ yakışını hızlandırır ve kilo verirken yardımcı unsur olarak görev yapar.

Ciltteki yenilenmeleri hızlandırır ve sağlık bir görünüm sunar. Su tüketimi vücuttaki ödemin ve toksinlerin atılmasını da sağlar. Bu sebeple gün 2 litre su mutlaka içilmelidir. İçtiğiniz suyun içerine limon da eklerseniz yağ yakımınız kolaylaştıracaktır.

Su Zehirlenmesi: Fazla Su İçmek Zararlı mı? - Evrim Ağacı

EGZERSİZ VE YÜRÜYÜŞ YAPIN 

 

Kilo vermek için hareket etmek çok önemlidir. Gün içerisinde belirleyeceğiniz egzersiz programlarını yapmak sağlıklı zayıflamanız için en temel kuralların başında geliyor.

Eğer egzersiz yapmaya vaktiniz yoksa akşamları ya da sabahları 45 dakika kadar yürüyüş yapmak hem kan dolaşımınızın hızlanmasına yardımcı olacak hem de kilo vermenizi sağlayacaktır.

İlgili Haberler