Alkolün zararlarını azaltacak besin bulundu

Alkolün zararlarını azaltacak besin bulundu

Alkolün zararlarını azaltacak mucizevi besin uzman görüşleriyle ortaya çıktı.

Alkol keyif verici etkisinin yanı sıra insan vücudunda bir süre sonra baş ağrısı, mide bulantısı ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ancak bilimsel araştırmalar ve beslenme uzmanları tarafından yapılan öneriler, bu kötü etkileri hafifleten besini açıkladı.

craft-beer-cheese-style-guide.jpg

Son yapılan çalışmalar, peynir gibi bazı besinlerin alkolün etkisini azaltmada ciddi  bir rol üstlendiğini kanıtladı. Peki, peynir nasıl bir etki yaratarak alkolle birlikte tüketilince faydalı olabiliyor?

experimentation-is-key-1708979122.jpg

ALKOLÜN ZARARLI ETKİLERİNİ PEYNİRLE AZALTIN

Alkolün etkileri her ne kadar geçici olsa da, bu etkilerin vücuttan atılma süreci zorlu ve bazen rahatsız edici olabilir. Ancak, bazı besinler alkolün vücutta yarattığı bu olumsuz etkileri hafifletmeye yardımcı olabilir.

friends-holding-wine-glasses-over-some-cheeseboards.jpg

Yeniçağ'daki habere göre Peynir, içerdiği besin değerleriyle alkolün etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Peynirin alkolle etkileşimi, içerdiği protein, yağ ve kalsiyum gibi bileşenlerden kaynaklanır.

hops-and-curds-beer-and-cheese-1-of-1.jpg

Peynir, yüksek yağ içeriği ile bilinir. Yağ, alkolün mide tarafından emilmesini yavaşlatabilir. Bunun anlamı, alkolün kan dolaşımına geçişi daha yavaş olacak ve bu da alkolün etkilerini daha az hissetmenize yardımcı olabilir. Bu süreç, alkolün vücuttan atılma süresini de uzatabilir, ancak bu durum alkolün etkilerini daha hafif hale getirebilir.

l-intro-1708979122.jpg

Peynirde bulunan kalsiyum ve magnezyum, sinir sistemini yatıştırıcı etkilere sahiptir. Alkol, sinir sistemi üzerinde depresan etkisi yaratarak, vücuttaki elektrolit dengesini bozabilir. Kalsiyum ve magnezyum, bu dengenin sağlanmasına yardımcı olarak, alkolün sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltabilir. Ayrıca, bu mineraller kasların rahatlamasını sağlar ve alkolün yaratabileceği kas spazmlarını engellemeye yardımcı olabilir.

photobycamillebrodardonunsplashphotobycamillebrodardonunsplash.jpg

Peynir, aynı zamanda yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Alkol, karaciğerin metabolizma süreçlerini zorlar ve karaciğerin alkolü işlemesini engelleyebilir. Peynirdeki protein, karaciğerin bu yükü daha verimli bir şekilde kaldırmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, protein, alkolün kana karışmasını yavaşlatır, bu da alkolün etkilerinin daha az hissedilmesini sağlar.

 

shutterstock-1184739559.jpg

Alkol, mideyi tahriş edebilir ve mide asidini artırarak, gastrit gibi sindirim sistemi problemlerine yol açabilir. Peynir, içeriğindeki yağlar ve proteinler sayesinde mideyi koruyarak, alkolün mide üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletebilir. Ayrıca, peynirin pH seviyeleri, mide asiditesini dengelemeye yardımcı olabilir.