Aloe vera nasıl kullanılır?

Aloe vera nasıl kullanılır?

Yıllardır sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılan şifalı bir bitki olan aloe vera, cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok derde deva oluyor.

Yıllardır sağlık sorunlarını tedavi etmek için kullanılan şifalı bir bitki olan aloe vera, cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok derde deva oluyor.

 

Aloe vera nedir?

Aloe vera başta A,C ve E vitaminleri ve mineraller olmak üzere folik asit, kolin, sakaridler, antrakinonlar ve salisilik asit bileşenleri gibi 75’den fazla aktif bileşen içerir. Yaprakları içindeki jeli cilde uygulanabilmektedir. Eczanelerde satılan aloe vera kremleri ve bakım ürünleri de bitkinin bu jel özünü içerir. Bitkinin ayrıca kapsül veya sıvı formları da satıldığı biliniyor.

Aloe vera jeli ne işe yarar?


Yanıkların iyileşmesini hızlandırmaktadır. Cilt hastalıklarında destek tedavi olarak kullanılabilir. Kırışıklıkları önler. Kanser yaralarını tedavi etmeye yardımcı olur. Saçları besler ve parlatır. Diş plağını ve diş eti iltihabını azaltmaktadır. Kabızlık tedavisinde kullanılabilir. Kan şekeri seviyesini düşürdüğü bilinir.
C vitamini kaynağıdır. Mide ülseri için koruyucu bir görevdedir.

AloeVera jeli, radyoterapi nedeniyle oluşan deri ve mukoza yanıklarının tedavisi için de kullanılmaktadır. Günümüzde kozmetik şirketleri yaygın olarak makyaj, sabun, güneş kremi, traş kremi, şampuan, nemlendirici gibi ürünler için Aloe veradan yararlanmaktadır. Ayrıca gıda sektöründe de yoğurt, içecekler ve tatlılarda koruyucu olarak kullanılmaktadır.

oo.jpg

Aloe vera suyu içilir mi?


Yaprağındaki jeli içme suyuna karıştırıp içebilirsiniz. Ya da hazır olarak satılan organik sularından tüketebilirsiniz. Aloe vera suyu, kalp sağlığı ve bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. Ayrıca sindirim sistemini düzenler, kabızlık tedavisinde kullanılabilmektedir. Fakat fazla tüketildiğinde ishale yol açabilir. Bu yüzden her gün en fazla yarım çay bardağı tüketin. Eğer bu tür bir etki görürseniz mutlaka bir doktora danışmanız tavsiye edilir.

Aloe verayı cilde nasıl uygularız?
İyi bir nemlendirici olan bu şifalı bitki harici olarak cilde sürülebilir. Günümüzde en çok kozmetik alanda kullanılmaktadır. Aloe vera jelini yüzünüz, boynunuz ve vücudunuz için kullanabilirsiniz. Bu jel, cildinizin derinliklerine nüfuz ederek pH dengesini düzenler. Kadınlarda özellikle hamilelik sonrası ve hızlı kilo alıp verme nedeniyle oluşan çatlak vb cilt sorunları için kullanabilir. Yaprağını ortadan keserek jelini çıkarıp sürebilirsiniz.