Ankara'da ayakta yolcu dönemi

Ankara'da ayakta yolcu dönemi

Ankara Valiliği, şehir içi ulaşıma ilişkin Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararlarını açıkladı.

Kararlara göre toplu ulaşımda yüzde 50’li kısıtı kaldırılırken, yüzde 30'a kadar de ayakta yolcu alınabilecek. Toplu taşımada araç ve vagonlarda belirlenen kurallar ve boş bırakılması gereken koltuklarla ilgili işaretlemeler yapılacak. Araç ve vagonlara kesinlikle maskesiz yolcu alınmayacak, el dezenfektanı ve kolonya bulundurulacak, sosyal mesafenin korunmasına yönelik ilave tedbirler alınacak.

Kararlar araçlar bakımından şöyle:

-Minibüs, Dolmuş ve Servis Araçlarında: Araç ruhsatında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar yolcu taşıyabilecek, kesinlikle ayakta yolcu almayacak, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak oturulacaktır.

-Şehir İçi Taşımacılık Yapan Belediye ve Özel Halk Otobüslerinde: Araç ruhsatlarında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar oturarak ve araç ruhsatlarında yazılı olan ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 30’u kadar da ayakta yolcu taşıyabilecek, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulacaktır.

-İlçelerden Yolcu Taşımacılığı Yapan Özel Halk Otobüslerinde: Araç ruhsatında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar yolcu taşıyabilecek, bu araçlarda kesinlikle ayakta yolcu alınmayacak, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulacaktır.

-Başkentray, Metro ve Ankaray’da: Vagon koltuk kapasitesi kadar oturarak, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar da ayakta yolcu taşıyabilecek, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulacaktır.