Antibiyotikli tavuk mu yiyoruz? Tavuk tüketirken dikkat!

Antibiyotikli tavuk mu yiyoruz? Tavuk tüketirken dikkat!

Tavuk tüketimi ülkede oldukça yaygın ancak tavuk yerken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var...

Mevcut ekonomik koşullar nedeniyle kırmızı etten ziyade vatandaşlar tavuk eti tüketmeyi tercih ediyor. Fiyat olarak kırmızı ete göre daha cazip olan ve protein anlamında özellikle sporcuların tükettiği tavuk eti ile ilgili dikkat çeken bir husus, antibiyotik kullanımı.

BAKTERİ DİRENCİNE NEDEN OLUYOR

Uzmanlar tavuk etinin eğer köy tavuğu değilse her gün tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Çünkü sanayide üretilen tavuklarda antibiyotik kullanılıyor. Bu da tavuklarda bakteri direnci oluşmasına neden oluyor ve o tavuk eti insan vücuduna girdiğinde faydalı bakterilerin de ölmesine sebep oluyor.

SÜREKLİ TAVUK YEMENİN ZARARLARI

Tavuğun sürekli tüketilmemesi konusunda farklı uzman görüşleri de bulunuyor. Kız çocuklarının erken yaşta regl olması gibi... Öte yandan sanayide yetiştirilen tavuklarda oluşan açlık hissini bastırmak için arsenik kullanıldığı biliniyor. Bu da zehirli bir madde. Ve tavuğun sürekli yenilmesi taktirde zehirlenme vakalarıyla da karşılaşılabiliyor.