Araştırma sonuçları belli oldu... Vücuttaki iltihabı sökmek için kahvenin içine mutlaka ekleyin!

Araştırma sonuçları belli oldu... Vücuttaki iltihabı sökmek için kahvenin içine mutlaka ekleyin!

Yeni bir bilimsel makaleye göre, sütlü kahveler, bağışıklık hücrelerinin iltihaba karşı olan özelliklerini ikiye katlıyor.

Yeni bir çalışmada, Gıda Bilimi Bölümü'ndeki araştırmacılar, Kopenhag Üniversitesi Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Bölümü'nden araştırmacılarla işbirliği içinde, polifenollerin proteinlerin yapı taşları olan amino asitlerle birleştiğinde nasıl davrandığını araştırdılar. Elde edilen sonuçlar oldukça umut verici.

Çalışmada, bir polifenolün bir amino asitle reaksiyona girmesiyle, bunun bağışıklık hücrelerindeki iltihaplanma üzerindeki inhibitör etkisinin arttığı ortaya çıktı.
Bu nedenle, bu karışımın insanlarda iltihaplanma üzerinde de yararlı bir etkiye sahip olabileceği açıkça düşünülebileceği belirtildi.

Çalışma, Journal of Agricultural and Food Chemistry adlı dergide yayınlandı.

11.webp

İLTİHAPLANMA İLE İKİ KAT DAHA İYİ MÜCADELE

Araştırmacılar, polifenolleri proteinlerle birleştirmenin anti-inflamatuar etkisini araştırmak için bağışıklık hücrelerine yapay enflamasyon (iltihaplanma) uyguladılar.


Bazı hücreler, bir amino asitle reaksiyona giren çeşitli dozlarda polifenoller alırken, diğerleri sadece aynı dozlarda polifenoller aldı. Kontrol grubu ise hiçbir şey almadı.

2.webp
Araştırmacılar, polifenoller ve amino asitlerin kombinasyonu ile tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, yalnızca polifenollerin eklendiği hücrelere göre enflamasyonla mücadelede iki kat daha etkili olduğunu gözlemlediler.


Araştırmacılar için hücre deneylerinde anti-inflamatuar etkiyi gözlemlemiş olmak ilginç. Bu durum ise; yalnızca bu sağlık etkilerini daha ayrıntılı olarak anlamaya daha fazla ilgi duymaya yöneltti.


Sağlık ve Tıp Bilimleri Fakültesi Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Bölümü'nden aynı zamanda çalışmanın kıdemli yazarı olan Doçent Andrew Williams, "Bu nedenle, bir sonraki adım hayvanlardaki etkileri incelemek olacak" diyor.

66.jpg
SÜTLÜ KAHVE BU NOKTADA ÖNE ÇIKIYOR

Araştırmacılar tarafından yapılan önceki çalışmalar, polifenollerin et ürünleri, süt proteinlerine bağlandığını gösterdi.


Başka bir yeni çalışmada, sütlü bir kahve içeceğinde de moleküllerin birbirine bağlanıp bağlanmadığını test ettiler.


Gerçekten de kahve çekirdekleri polifenoller yönünden oldukça zengindir, süt ise protein açısından zengindir.


Doçent Dr. Williams, sonuçların, polifenoller ve proteinler arasındaki reaksiyonun, üzerinde çalıştığımız bazı sütlü kahve içeceklerinde de görüldüğünü belirtti.


Endüstri ve araştırma topluluğu, polifenollerin başlıca avantajlarını dikkate almıştır. Bu nedenle, en iyi kaliteyi elde etmek için gıdalara doğru miktarlarda polifenollerin nasıl ekleneceği üzerinde çalışıyorlar. Yeni araştırma sonuçları bu bağlamda da umut verici.


Araştırma Danimarka Bağımsız Araştırma Fonu tarafından finanse ediliyor ve Almanya'daki Dresden Teknik Üniversitesi ile işbirliği içinde yürütülüyor.

Kaynak: Roza