Arı kovanından çıkan mucize! Bir damlası bile şifa niyetine...

Arı kovanından çıkan mucize! Bir damlası bile şifa niyetine...

Arı besini olan propolis insanlar için büyük bir şifa kaynağı olarak biliniyor. Bir damlasında bile saymakla bitmeyen faydası bulunuyor.

Propolis, yüzde 100 doğal bir arı besini olarak biliniyor. Arıların kovanlarını onardığı yapışkan bir malzeme olan propolis, insan sağlığına ise oldukça faydalı.

Kanser dahil pek çok sağlık sorunu için faydalı olduğu belirtilen ve hastalıklar konusunda, ilerlemesini önleyici özelliği ile ün salan propolisin kullanımına ise dikkat etmekte fayda var.

Arı kovanından çıkan mucize olarak bilinen propolisin kullanım miktarına, süresine ve hangi yaş grubu için hangi ölçeklerde kullanıldığını iyice araştırıp ona göre kullanmak gerekir.

PROPOLİS NEDİR? HANGİ KANSER TÜRLERİNE İYİ GELİR?

Propolis, içeriğinde etanol ekstraktı barındırır. Nedir bu etanol ekstraktı? Bahse konu bileşen, var olan sağlıklı hücrelere zararı olmayan bir bileşenken kanserli hücrelerin üzerinde yok edici bir güce sahiptir. 

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarda da ise özellikle Anadolu propolisinin kanserli hücrelerin daha fazla çoğalmasını önleyici bir rolü üstlendiği ifade edilmişti.

Propolis, birçok kanser türünü engellemede olumlu etkileriyle bilinir. Elde edilen bulgulara göre propolis, baş ve boyun kanseri, beyin kanseri, karaciğer kanseri, prostat kanseri, mesane kanseri, pankreas kanseri, kan kanseri, kolon kanseri, meme kanseri gibi kanser türlerinde önemli bir tedavi yöntemi olabilir ve olumlu etkileri de gözlenmiştir.

Öte yandan daha erken yaşta propolis kullanımının, kanserli hücrelerin oluşmasını da engelleyebileceği belirtilmektedir.

PROPOLİSİN ZARARLARI NELERDİR?

Peki bunca hastalığa iyi gelen propolis aksi bir şekilde kanseri de tetikleyebilir mi? Her ürünün kullanımında halk arasında fazlası zarar denir. Bu çok doğrudur. O nedenle propolis olarak bilinen arı besinini kullanırken detaylı bir araştırma yapmalısınız ve gerekirse bir uzmana başvurmalısınız. Araştırmalara göre propolis, kanseri engellemiyor, kalp kası hücrelerine ise zarar verdiği belirtilmektedir. Bu nedenle kanser hastası olan ve tedavisi süren kişiler, propolis kullanmadan muhakkak doktorlarına başvurmalıdır. Her hastalıkta olduğu gibi doktor tavsiyesi öncelik olmalıdır.