Arı sokmasına ne iyi gelir? Şişlik ve kızarıklık nasıl geçer?

Arı sokmasına ne iyi gelir? Şişlik ve kızarıklık nasıl geçer?

Arı sokmasına ne iyi gelir?, Arı sokması şişlik ve kaşıntısı nasıl geçer? diyorsanız haberin detaylarında neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Arı sokmasına karşı alerjisi bulunanlar, birçok arı tarafından sokulan veya arının türüne göre kişilerin acilen sağlık kuruluşuna başvurması gerekir.

Arı sokmaları, farklı tip arılar olması nedeniyle farklı etkiler göstermektedir. Özellikle eşek arıları sokmaları ciddi durumlar oluşturur. Arıya alerjisi olan bireyler üzerinde de ciddi etkiler oluşturmaktadır.

Arı Soktuğunda İlk Yapılması Gerekenler

- İlk olarak iğneyi vücuttan çıkarmalısınız. Ancak bunu çıplak elle yapmamalı, bir cımbız kullanmalısınız. İğnedeki zehir 2-3 dakikada kişinin kanına karışacaktır, bu yüzden erken müdahale çok önemli.
- İlk baştaki ağrıyı ve şişkinliği azaltmak için soğuk kompres uygulamanız önemli. Ancak buzu direkt arının soktuğu yere dokundurmayın, buzu bir beze sararak yaranın üzerine uygulayın.

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir | e-Psikiyatri

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı sokmaları için kullanılabilecek ve evlerde bulunan doğal ürünler vardır. Bu ürünler sayesinde basit arı sokmalarını tedavi etmek mümkündür. Ancak kişiden kişiye bu durum değişebilir. Eğer alerjisi olan ya da daha farklı etkilerin görülmesi durumunda en yakın hastaneye ulaşılmalıdır.

Evlerde bulunan soğan, sarımsak gibi antibiyotikler ile sokulan bölgenin zehri ve zehrin etkisi git gide azaltılacaktır. Bu sayede hızlı bir iyileşme dönemi gözlemlenecektir. Arı sokmalarının gerçekleşmesinin hemen ardından bu tedaviyi uygulamak çok daha iyi bir etki oluşturacaktır.

Evlerde bulunması gereken ve arı sokmaları, güneş yanıkları gibi çok rastlanan rahatsızlıklara iyi gelen lavanta yağı ile de tedavi sağlanabilir. Lavanta yağı, hem bölgede ki kaşınmalara hem de zehre etki edecektir. Tedavi sırasında tercih edilmesi gereken ürünlerin başında yer almaktadır.

Arı Sokmasına Evde Tedavi

Yaranın şişmesini, kızarmasını, kaşınmasını önlemek için başvurabileceğiniz doğal malzemeleri şöyle saymak mümkün:

Soğan

 Doğal bir antibiyotik olan soğan iltihaplı yaralarda da sık sık kullanılan bir yöntem. Arı sokması durumunda da ona başvurabilir, ikiye böldüğünüz soğanın iç kısmını yaraya bastırabilir, böylelikle zehri alabilirsiniz.

Sarımsak

Tıpkı soğan gibi antiseptik özelliği bulunan sarımsağın zehri alması için dişlerini iyice ezin ve yaraya uygulayın.

Karbonat

İltihap kurutucusu etkisi olan karbonat kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissini alacaktır. Bunun için bir tatlı kaşığı karbonatı bir bardak suya karıştırın ve ardından bu karbonatlı suyla yaranızı temizleyin.

Yoğurt

Yanma hissini alacak ve ağrıyı hafifletecek bir diğer yöntem ise yaraya yoğurt sürmek. Soğuk yoğurt bu durumda daha etkili olacaktır.

Elma sirkesi

Kaşıntıyı, ağrıyı hafifletecek bir diğer malzeme ise elma sirkesi. Bir pamuğa elma sirkesi dökün ve yavaşça yaraya uygulayın.

Lavanta yağı

Eşek arısı dahil tüm arı sokmalarında mucize etki gösteren lavanta yağıyla tanışın. Anında zehri alma ve rahatlama etkisi sunan lavanta yağını bir pamuk yardımıyla yaranın üzerine hafifçe sürmeniz yeterli

Arı Sokmasının Gerçekten Faydası Var mı?

Birçok insan arılardan korkar, çünkü sokulmak istemezler, ancak hissedilen rahatsızlığa rağmen arı sokmaları aslında sağlığa faydası olabilir. Bir arı sokması, bilinenin aksine yalnızca zehrini bırakmaz. Arı sokması faydaları incelendiğinde; anti-enflamatuar ve ağrı azaltıcı maddelerle birlikte, ortaya çıkan karışımda yaklaşık 18 ila 20 doğal olarak oluşan antibiyotik ve antiviral bulunabildiği görülür. Arı sokmaları, insan vücudunda, bilinenin aksine, uykusuzluğun önüne geçecek iyileştirici özellikler üreten reaksiyonları da tetikleyebilir. Bunun yanı sıra genel refahı arttırdığına inanılmaktadır. Ayrıca uykusuzluk, anoreksiya, mide ve bağırsak ülserleri, kabızlık, osteoporoz ve larenjite karşı etkili olduğu düşünülmektedir.