Asla bayatlamayan kurabiye! Canınız çektikçe lezzetle yiyin! İşte bayatlamayan kurabiye tarifi

Asla bayatlamayan kurabiye! Canınız çektikçe lezzetle yiyin! İşte bayatlamayan kurabiye tarifi

Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan kurabiyeler bir de uzun süre taze kalınca yeme de yanında yat oluyor. İşte sizler için bayatlamayan kurabiye tarifi...

Kurabiye seviyorsanız ve mutfağınızda harikalar yaratmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Uzun süre bayatlamayan lezzetli mi lezzetli üstelik bayatlamayan kurabiye tarifi arıyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.

NİŞASTALI BAYATLAMAYAN KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında tereyağı

2 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı nişasta

2 su bardağı un

bayatlamayan-kurabiye-tarifi-1.jpg

NİŞASTALI BAYATLAMAYAN KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırdıktan sonra üzerine yumurtasını ekleyip yoğurmaya devam ediniz.

Daha sonra kuru malzemeleri de karışımın içerisine ekledikten sonra homojen bir kıvam elde edene kadar yoğurunuz.

Ele yapışmayan bir kıvama gelen hamurunuzdan ecviz büyüklüğünde parçalar koparınız.

Elinizle yuvarladığınız kurabiyeleri fırın tepsisini diziniz.

Burada şeklinde kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

180 derecelik fırında 13 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır.

Pişirme süresi her fırına göre değişiklik gösterebilir.

Hamurun içerisine kakao ya da çikolata parçacıkları ekleyerek farklı lezzetlerde türetebilirsiniz.

İsterseniz dışarı da istersenizde buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.

Ancak ağzı kapalı bir kap içerisinde saklamaya dikkat ediniz.