Aslında Hep yanlış bilmişiz! Ceviz ağacının dibinde gerçekte neden oturulmaz?

Aslında Hep yanlış bilmişiz! Ceviz ağacının dibinde gerçekte neden oturulmaz?

Yaygın bir inanış... Ceviz ağacının dibinde oturmak neden sakıncalıdır? Ceviz ağacının dibinde neden oturulmamalı belli oldu

Ceviz çok faydalı bir besin. Bu besinin faydaları herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Ceviz ağacı ise en faydalı ağaçlardan biri. Ancak birçok kişi ceviz ağacının altında oturmamak gerekir diyor. Peki ama bu iddia doğru mu?

Aydinlik.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte ceviz ağacıyla ilgili herkesi çok şaşırtacak bir bilgi paylaşıldı.

"Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür" atasözünden dolayı insanlar arasında bir algı vardır. Böylece insanlar ceviz ağaçlarının altında oturmazlar.

Fakat bu atasözünün altından bambaşka bir neden çıktı. Bilimsel olarak neden ceviz ağacının altında oturulmaması gerektiği açıklandı.

piramithaber.com’da yer alan bir rapora göre ceviz ağacı sülfür salgılar ve bu gaz da dibe çöker. Zehirli olduğu bilinen sülfür gazı insanı sersemletir. Diğer gazlardan ağır olduğu için dibe çöken bu gaz ceviz ağaçlarının köklerinde bol bulunur ve bu yüzden insanların ceviz ağacı dibine oturması sakıncalıdır. ,

 

Başka bir iddia daha: Ceviz ağacının salgıladığı gazlar, insanlara kolay kolay zarar vermez:

WebTekno'da yer alan bilgilere göre; Tamamen olmasa da ‘Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür.’ sözü için yapılan ve bilimsel olduğu iddia edilen açıklama kısmen yanlıştır. Evet, ceviz ağacı kimyasal bir gaz salgılar ama bu gaz kolay kolay kimseye zarar vermez.

Ceviz ağacı tarafından yayılan juglon gazına her bitki dayanamaz ama pek çok odunsu bitki bu gazdan etkilenmediği için ceviz ağacının etrafında başka bitkiler yetişebililir. Ozon tabakasını iyileştirme gücüne gelirsek, maalesef bu da doğru değil. Hatta kullanımı durumunda asit yağmuruna neden olacağı bile söyleniyor.

‘Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür.’ sözünün bilimsel açıklamasını inceledik ve bu bilimsel açıklamanın ne kadar doğru olduğundan bahsettik. Bazen, bazı bilgiler bu örnekte görüldüğü gibi hızla yayılabilir. İnanmadan önce birkaç basit Google araması yapmak en doğrusu olacaktır.

tree-141692-1280.jpg

CEVİZ YAPRAKLARI DA ÇOK FAYDALI

Ceviz yaprağı, ceviz ağacının bir parçası olan ve birçok faydası bulunan bir bitkidir. Ceviz yaprağı, içerdiği antioksidan, anti-inflamatuar, antiseptik ve antimikrobiyal özellikler sayesinde sağlığa katkıda bulunur. Ceviz yaprağı, cilt problemleri, saç dökülmesi, diyabet, böbrek taşı, romatizma, enfeksiyonlar ve sindirim sorunları gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Ceviz yaprağı, kaynatılarak çay olarak içilebilir veya harici olarak uygulanabilir. Ceviz yaprağının faydalarından yararlanmak için düzenli olarak tüketmek gerekir. Ancak, ceviz yaprağına alerjisi olanlar veya kan sulandırıcı ilaç kullananlar dikkatli olmalı ve doktorlarına danışmalıdır.

İlgili Haberler