Ateş nasıl düşürülür? Limonlu çorapla bebeğinizin ateşini düşürebilirsiniz

Ateş nasıl düşürülür? Limonlu çorapla bebeğinizin ateşini düşürebilirsiniz

Bebeklerin ateşlerini düşürebilmek için çeşitli yollar denenmektedir. Genellikle ateş düşürücü ilaçlara başvurulsa da ebeveynler öncelikle doğal yöntemlere başvuruyor. Bunlarda biri de limonlu çorap yöntemi...

Çocuğun ateşlenmesi havaleye yol açabilir. Havalenin sonuçları da oldukça kötüdür. Bebekler 38- 38.5 ateş normal olarak kabul edilmektedir. Ancak ateş 39'u bulmuşsa ve bebekte ateşle birlikte kusma ve ishal de görünüyorsa o durumda hemen doktora başvurmak gereklidir. Çünkü kötü sonuçlara sebep olunabilir.

DOĞAL ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ NEDİR?

Anne ve babalar bebekleri ateşlendiğinde ilk olarak doğal yolları denemek isterler.

Çocuğunuzun ateşi sirekli olarak 39 ve üzerindeyse mutlaka doktora götürmeniz gerekiyor.

Buna ek olarak evinizde hazırlayabileceğiz küçük bitkisel ilaçlar ateşin düşmesine fayda sağlayabilir. Bunlardan en önemlisi, bir şifa kaynağı olan LİMON.

ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN EVDE NE YAPMALI?

Evde ateş düşürmek için kullanılan bazı yöntemler bulunmaktadır. Onlar ise şu şekildedir:

  • Rahat giysiler giydirmek ve fazlalık olan giysileri çıkarmak,
  • Bol bol su içirmek
  • Soğuk bez ile koltuk altı bölgesine aralıklarla kompres uygulamak,
  • Oda sıcaklığını düşürmek,
  • Bulunulan ortamdan dışarı çıkmak, temiz hava aldırmak,
  • Hafif ılık su ile duş aldırmak
  • Ateş düşürücü ilaç içirmek

LİMON NASIL ATEŞİ DÜŞÜRÜYOR?

Yüksek miktarda C vitaminine sahip Limon'un ateş düşürücü özelliğide var. Tabiki birkaç işlemden sonra ateşi düşürmeye yarıyor.

Limonu elimize alıyoruz. Mümkünse sulu bir limon tercih etmemiz gerekiyor. Üst kısmını içi görünecek kadar hafifçe kesiyorsunuz.


Ve kestiğiniz yere bir miktar tuz serpiyorsunuz. Tuzu tek bir yere değil limonun üstünü kestiğiniz tüm alana serpmeniz gerekiyor.



Daha sonra maşa yardımıyla limonu sıkıştırarak ocağın üzerinde kesik olmayan taraftan ısıtmaya başlıyorsunuz. Isınan limon yukarıdaki yüzeyde bulunan tuzu emmeye başlayacaktır.

Limondan yavaş yavaş çat çat sesleri gelmeye başladığı zaman ocağı kapatıp limonun suyunu bir kaba iyice sıkınız. 

Bu işlemi yaparken mutlaka eldiven kullanmalısınız aksi halde eliniz ısınmış limondan dolayı yanabilir.

Sıkılan limon suyunu çocuğunuzun yada yetişkinin ayağının alt kısmına, koltuk altlarına, alnına güzelce süreceksiniz. Özellikle topuk kısmı çok önemli. Oradan emilim çok hızlı şekilde sağlanıyor.

Bu işlemi yaptıktan yaklaşık 10-12 dakika sonra vücut sıcaklığı hızla düşmeye başlayacaktır. 

  Çorapları limon suyuna batırıp çıkararak, çocuklara giydirmek de ateşi düşürmeye yardımcı olacak etmenlerden birisidir. Serinlik etkisiyle rahatır. Limon yöntemi, ateş düşürücü ilaca destek amaçlı olarak kullanılabilir. Ayrıca limon, vücudun mikroplarla savaşmasını destekleyen C vitamini deposu olduğu için tercih edilmelidir. Tüm bunlara ek olarak eğer bebeğin ateşi düşmüyorsa çok geçmeden hemen bir doktora başvurmak gereklidir.