Ayda 1 kez tüketin ve hastalıklardan kurtulun!

Ayda 1 kez tüketin ve hastalıklardan kurtulun!

Soğuk kış günlerinin kapımıza dayandığı bugünlerde hastalıklardan doğal gıdalarla korunmak için tırşik otunu ayda 1 kez bile olsa tüketmeniz gerekli olacaktır.

Soğuk kış günlerinin kapımıza dayandığı bugünlerde hastalıklardan doğal gıdalarla korunmak için tırşik otunu ayda 1 kez bile olsa tüketmeniz gerekli olacaktır.

tirsik-otu-3.jpg

TIRŞİK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

İşte tırşik otunun bilinen faydaları:

İştah açar,
Romatizma ağrılarına iyi gelir,
Bağırsakları parazitten temizler,
İdrar yolu enfeksiyonlarında destektir,
Kanama problemlerini çözer,
Ateş düşürücü özelliği vardır,
Mide asit seviyesini dengeler,
Diyabet hastalarına olumlu etkileri vardır,
Bağışıklık sistemini güçlendirir,
Kas ve kemik sistemini geliştirir,
Mide rahatlatır.

TIRŞİK OTUNUN ZARARLARI 

Tirşik otu kesinlikle çiğ olarak tüketilmemelidir çünkü çiğ tirşik otu zararlı olabilir ve zehirleyebilir. Tüketecek olan kişiler mutlaka tirşik otunu haşlamalıdır. Tirşik otunun en sağlıklı tüketim şekli çorba haline getirmektir.

TIRŞİK OTU NASIL TÜKETİLMELİ?

tirsik-otu-4.jpg

Kesinlikle çiğ olarak tüketilmemesi gereken tirşik otu, çorba olarak yapılabilir. Eldiven ile temizlenen tirşik otuna, buğday, yoğurt, un, nohut gibi malzemeler katılarak çorba haline getirilebilir. Tirşik otunun çorba halini kış mevsimine girmeden ayda en az 1 kere içenler, sık sık hastalanmaktan kurtulur.

TIRŞİK OTUNUN YETİŞTİĞİ YERLER NERELERDİR?

tirsik-otu-2.jpg

Tirşik otunun asıl bölgesi Akdeniz olarak bilinir. Sıcak iklimlerde yetişen bu ota daha çok Osmaniye ve Adana'da rastlanır. Bu otun çiğ halinin zehirli olduğu unutulmamalı ve kullanılacaksa mutlaka haşlanmalıdır.