Bağışıklığı artırıyor, vücutta mikrop bırakmıyor! İşte evde hazırlayacağınız o kür tarifi

Bağışıklığı artırıyor, vücutta mikrop bırakmıyor! İşte evde hazırlayacağınız o kür tarifi

Güçlü bir bağışıklık sistemi, vücudumuzu mikrop ve virüslere karşı korur. İşte bağışıklığınızı kuvvetlendirecek ve her mutfakta olan malzeme ile yapılan kür...

Kış mevsiminin soğukları artmaya başlarken grip, nezle ve öksürük gibi soğuk algınlığı hastalıkları da giderek artmaya başladı.

Bağışıklık sistemimizi koruyup güçlendirmek için mutfağımızda sıkça kullandığımız bu besini suyla karıştırarak şifa depolayabilirsiniz.

İşte vücuttaki tüm mikrobu ve virüsü temizleyen kür...

KARABİBERLİ SUYLA HASTALIKLARDAN KORUNUN

Karabiber, Türk mutfağında en sık kullanılan baharatlardan biridir. Girdiği her yemeğe ayrı tat katan karabiber hem lezzetli hem de faydalıdır.

Karabiber içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral içerir. Karabiber; kas ağrısına iyi gelir, bağırsakları temizler, kalp sağlığını korur ve solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Ancak karabiberi suyla karıştırmak, kış hastalıklarına karşı güçlü bir koruma sağlayarak pek çok yararı beraberinde getirir.

KARABİBERLİ SUYUN FAYDALARI

Karabiberli su, Antik Çin tıbbında eski zamanlardan beri soğuk algınlığını bitirmek için kullanılmaktadır. Karabiber, kan dolaşımını artırarak mukus akışını uyarır.

Faydaları saymakla bitmeyen karabiberli su aynı zamanda bağırsak ve mideyi temizleyerek vücudumuza detoks etkisi yaratarak toksinleri arındırır.

Karabiberli su, kronik kabızlık yaşayanlar için en şifalı içeceklerden biridir. Bağırsak sağlığını iyileştiren karabiberli su bağırsak hareketliliğini artırarak kabızlığı giderir.

KARABİBERLİ SU NASIL YAPILIR?

Karabiberli su için öncelikle bir bardağın içinde 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiberi 2 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Daha sonra üzerine kaynar su çekin.

Elde ettiğiniz karışımı yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten sonra süzün ve afiyetle için. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Medyatava