Başkan Atay,Engelsiz Yaşam Aracı'nı tanıttı

Başkan Atay,Engelsiz Yaşam Aracı'nı tanıttı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kentte ulaşım zorluğu yaşayan engelli vatandaşlar için Efeler Belediyesi tarafından uygulamaya yeni konulan “Engelsiz Yaşam Aracı”nın tanıtımını gerçekleştirdi.


Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay,  Efeler Belediyesi hizmet binası önünde çok sayıda vatandaşa “Engelsiz Yaşam” aracının tanıtımı yaptı. Tanıtım organizasyonuna çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Efeler’deki bütün engelleri kaldıracağının sözünü veren Başkan Atay, “Seçimlerden önce verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getiriyoruz. Sizlere Efeler’de bütün engelleri kaldırma konusunda duyarlı davranacağımızı, hizmetlerimizi hiçbir zaman aksatmayacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözlerden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada engelli kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, büyüklerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için uygulamaya koyduğumuz bir hizmeti tanıtmak üzere toplandık. Engelli vatandaşlarımız resmi kurumlarda herhangi bir işleri olduğu zaman Efeler Belediyesi’ni arayıp bize bildirecekler. Biz de ‘Engelsiz Yaşam Aracı’mızla gidecekleri yere kadar eşlik edeceğiz. Notere gidebilirler, mahkemede şahit olabilirler, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye de gidebilirler. Vatandaşlarımıza, bu hizmeti sunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz sizler için bütün engelleri ortadan kaldırıp, size hizmet etmek adına varız” diye konuştu. 

Başkan Atay, Engelli Çocuğun İsteğini Geri Çevirmedi 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yürüyemeyen oğlu için akülü araç isteyen annenin isteğini geri çevirmedi. Başkan Atay, yürüyemeyen çocuğa engelli araç hediye etti. İsteği geri çevrilmeyen anne, çok mutlu olduğunu ifade ederek Başkan Atay’a teşekkür etti.  

Efeler’de yaşayan engelli vatandaşların, 444 80 09 numaralı Efeler Belediyesi Çözüm Merkezi’ni arayarak bir gün önce randevu talebi oluşturdukları takdirde “Engelsiz Yaşam Aracı”ndan ücretsiz olarak faydalanabilecekleri bildirildi.