Bele sarınca ağrıları hemen kesiyor!

Bele sarınca ağrıları hemen kesiyor!

Bel ağrıları hemen hemen herkesin büyük problemi haline geldi. Bitkisel çözümler arasında yer alan lahananın mucizevi etkisine inanamayacaksınız.

Hayatımızın bir döneminde bel ağrısına hepimiz maruz kalabiliyoruz. Bel ağrısı günlük hayatı olumsuz etkileyen, hayat kalitesini düşüren rahatsız edici bir durum. Bu ağrıdan kurtulmanız için sizlere bazı doğal önerilerimiz olacak...

Bel ağrısı hepimizin başına gelebiliyor. Hareketleri kısıtlayan bel ağrısı günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bel ağrısı bazen ciddi bir hastalığın belirtisi de olabiliyor.

LAHANA YAPRAKLARI BEL AĞRISINA BİREBİR

Ancak çoğu ağrıda olduğu gibi bel ağrısında da doğal besinler yardımımıza koşuyor ve bel ağrısının geçmesinde büyük rol oynuyorlar. Doğal bir ağrı kesici olan lahana yaprakları eski dönemlerden beri birçok ağrıyı geçirmek için kullanılıyor. Bu mucize besin bel ağrısı için de birebir.

bel-agrisi-icin-9-oneri-9781-1.jpg

LAHANA NASIL HAZIRANIR?

Lahana yapraklarıyla bel ağrısı tedavisi için bir tencere suyun içerisine birkaç yaprak lahana atın ve kaynatın. Ardından yaprakların suyunu süzün ve bir tülbente sararak ağrıyan bölgeye kompres olarak uygulayın. Bu uygulamayı yarım saat boyunca yapmanız yeterli.

Bir diğer yöntem ise şu: Doğranmış lahana yapraklarını yarım bardak süt içinde kaynatın. 10 dakika içinde macun kıvamına gelecek. Bu macunu belde ağrıyan bölgeye sürün ve yarım saat boyunca bekletin. Bu yöntemi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

genclerde-bel-agrisina-dikkat.png

ZENCEFİL

Anti-inflamatuar özelliğine sahip olan zencefil bel ağrısı için de çok sık kullanılan doğal bir malzeme. Tek yapmanız gereken zencefil köklerini sıcak bir kompres haline getirmek ve ağrıyan bölgenize birkaç dakika boyunca uygulamak. Dilerseniz zencefil yağını ağrıyan bölgeye masaj yaparak da yedirebilirsiniz.

Papatya çayı - Papatya çayı sayesinde kas gerilmesine bağlı olarak oluşmuş bel ağrılarını geçirebilirsiniz. Bir bardak sıcak papatya çayı kaslarınızın gevşemesini sağlayarak bel ağrılarınızın geçmesine yardımcı olabilir.

Hint yağı - Hint yağı eski dönemlerde eklem ağrılarını tedavi etmek amaçlı kullanılırdı. İki çorba kaşığı hint yağını ısıtıp, ılınmasını sağlayın. Daha sonra ağrıyan bölgeye masaj yaparak sürün ve ılık suyla temizleyin.