Besin değeri en yüksek yeşillik belli oldu! Her derde deva

Besin değeri en yüksek yeşillik belli oldu! Her derde deva

Amerika''da yapılan araştırmada yeşilliklerin, sebzelerin ve meyvelerin besin değerlerine bakıldı ve en yüksek besin değerine sahip yeşillik belli oldu.

Hazır yiyeceklere ve işlenmiş ürünlere karşılık, sağlıklı beslenme için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bununla birlikte Amerika''da yapılan araştırmada yeşilliklerin, sebzelerin ve meyvelerin besin değerlerine bakıldı ve en yüksek besin değerine sahip yeşilliğin tere olduğu ortaya çıktı. 

og.webp

TERENİN FAYDALARI

Peki terenin faydaları nelerdir? 

1. Tere kürü akciğerlerin temizlenmesine yardım eder

Kaynar suda 15 tane tere ilave edilerek hazırlanan tere kürü sigara içenlere önerilmekle birlikte akciğerleri temizlemesiyle öne çıkar. Ayrıca kanseri önleme konusunda yardımcı olarak vücuttaki sağlıklı hücre sayısını da artırır.

2. Kemik sağlığını geliştirir

Bahçe teresi, kemik oluşumu, parçalanması ve emilimi konusunda destek sağlayan K vitamini açısından zengin bir besindir. Bu sayede tere, kemik sağlığını artırır ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu K vitaminini sağlar.

3. Tere bağışıklık sistemini güçlendirir

C vitamini açısından zengin bir kaynağa sahip olan tere, bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda destek rolü üstlenir. Bunun en önemli nedeni, C vitamininin oksidatif strese karşı koruma sağlamak için antioksidan görevi görmesi ve vücuttaki iltihaplanma seviyesini düşürmesidir. İyi bir C vitamini gücü olan tere, enfeksiyon ve hastalık riskinizi azaltmada yardımcıdır.

4. Kilo vermeyi kolaylaştırır

1 fincan (50 gram) çiğ tere, yalnızca 16 kalorilik bir besin değeriyle kilo verme sürecinde dostunuz olabilir. Tok tutma hissi veren, düşük besin değerine sahip olan ve metabolizmayı hızlandıran tere kilo vermek isteyenlere yardımcı olabilir.

5. Toksinlere karşı koruyucudur

Tere, ağır metaller gibi zehirli bileşiklere karşı vücudu koruma özelliğine sahiptir.

6. Tere C vitamini açısından zengindir

Tere, içeriğindeki C vitamini özelliği sayesinde vücudu hastalıklardan koruyabilir.

7. Kalp sağlığını geliştirebilir

Tere tohumları, omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin dengeli oranları nedeniyle kalp sağlığını koruma konusunda yardımcıdır.

8. Diyabet tedavisinde etkilidir

Tere, kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olarak diyabet tedavisinde etkili olur. Yapılan çalışmalarda ayrıca terenin toplam kolesterol, trigliserid ve kötü kolesterolü azalttığı yönünde de sonuçlar ortaya çıkmıştır.

9. Antikanser özelliklere sahip bileşenler içerir

Yapılan bazı çalışmalar, tere özünün lösemi kanseri hücreleriyle maruz bırakıldığında kanser hücrelerini azalttığı ve sağlıklı hücrelerin sayısını da artırdığı görülmüştür.

10. Anne sütü üretimine yardımcıdır

Tere, süt üretimini uyarıcı göreve sahip olan prolaktini harekete geçirebilir. Bu durum da anne sütü için gerekli vitamin ve mineral ortamının sağlanmasına sebep olur.

11. Astım semptomlarını hafifletir

Teresi tohumları, içeriğindeki aktif bileşenler sayesinde astım semptomlarını önleme konusunda etkilidir.

12. Öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücüdür

Tere tohumları çiğnemek, öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü etkisi bulunur.

13. Hazımsızlığı azaltıp, kabızlık sorunlarını hafifletir

Terenin içinde lif bolluğu, kabızlık ve hazımsızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan güçlü bir müshildir. Düzenli tüketimi bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. 

14. Cilt ve saç sağlığına iyi gelir

Balla karıştırılan tere tohumu ezmesinin güneş yanığı ve tahriş olmuş cilt üzerinde iyileştirici gücü olduğu görülmüştür. Ayrıca saç sağlığı için tere yiyebilir veya macun olarak kullanabilirsiniz.

Düşük karbonhidratlı, yağsız ve az oranda lif barındıran tere, A, C ve K vitaminlerini içeriğinde bulundurarak hastalıkların tedavisinde iyileştirici güç olarak yer alır.