Beyaz saçları yok edip yeniden çıkmasını önlüyor... İşte o doğal çözümler

Beyaz saçları yok edip yeniden çıkmasını önlüyor... İşte o doğal çözümler

Yaş aldıkça saç renginin değişmesi son derece normal bir durumdur. Ancak beyazlama süreci genetiğin dışında bazen bazı besin maddelerinin eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Saçlarınızın beyazlamasını önleyecek doğal çözümler de mümkün.

Saç beyazlama sürecimizi daha çok genetiğimiz belirler. Bazı insanlar gri saçları 20'li yaşlarında fark ederken bazıları ise 40 lı yaşlarda bile çok az beyaz saç teline sahiptir. Çoğunluk için grileşme 30'lu yaşlarında başlar.

İşte evinizde de rahatlıkla uygulayarak beyaz saçlarınızdan kurtulmanızı sağlayacak en doğal yollar.

Amla (Hint Bektaşi üzümü) 

Günde 1 bardak amla suyu içmek, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından zengin olduğu için sağlık açısından birçok yarara sahiptir. Amla suyu saçımıza zarar verebilecek serbest radikallerle savaşıp beyaz saçları yok edebilir.

amla nedir (hint bektaşi üzümü) faydaarı yan etkileri kullanım şekli | Herbalist Adnan Yıldırım

Ayrıca amla yağını saç uzamasını hızlandırmak için doğrudan saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu, saç pigmentinizi zenginleştirip doğal saç renginizin korunmasına katkıda bulunabilir.

Beyaz saçları yok edip yeniden çıkmasını önleyecek 9 doğal çözüm

Köri yaprakları 

Köri yaprakları, saçların erken beyazlamasını önlemenin harika bir yolu olabilir. Köri yaprakları antioksidanlar ve demirin yanı sıra diğer faydalı vitaminler ve mineralleri de içerirler. Yapılan çalışmalar, demir eksikliğinin saçlarda erken beyazlamaya yol açtığını gösterdi. Saçınız için Hindistan cevizi yağı ile karıştırılmış bir ekstrakt olarak köri yapraklarını kullanabilirsiniz. Köri yapraklarını ezerek toz haline getirdikten sonra Hindistan cevizi yağıyla karıştırabilirsiniz.

diyetasistan | Köri Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Besin takviyeleri 

Beyaz saçlarımız bize vücudumuzun daha fazla besine ihtiyacı olduğunu ve takviye almaya başlama zamanının geldiğini haber veriyor olabilir! B12, B7 (biotin), B9 (folik asit) ve D3 vitamini eksikliğiniz varsa bu besinleri tamamlamak saçınızın daha uzun süre genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

Gıda takviyeleri: kim, ne zaman ihtiyaç duyar? | Gıda Türk

Katalaz açısından zengin besinler 

Tatlı patates, havuç, kırmızı biber ve mantarlar erken beyazlamayı önlemeye yardımcı olabilecek gıdalardan sadece birkaçıdır. Bunun nedeni, saç pigmentinizi koruduğu kanıtlanan katalaz adı verilen yüksek seviyelerde bir enzime sahip olmalarıdır. Bu yiyecekleri düzenli olarak yemek, saçınızın erken beyazlamasını önlemeye yardımcı olabilir.

Antioksidan özellikleriyle vücudu temizleyen mikro besinler, enzimler ve antioksidan besinler - Uplifers

Yeşil çay 

Saç bakımı söz konusu olduğunda antioksidanlar önemlidir çünkü güneş ışığından ve hava kirliliğinin sebep olduğu serbest radikallerden korurlar. Bu nedenle yeşil çay içmek vücudunuzun serbest radikallerin etkilerine karşı savaşmasına yardımcı olabilir.

Yeşil Çay Zayıflatır mı: Kilo Verdiren Yeşil Çay Tarifi - Yemek.com